mesela bir oyun intel p4 3.2 ghzlik işlemci istesin tutupta intel p4 D 2.8 ghz ile oynayabilirmiyim ssat frekansı ayrı ama işlemci mimarisi farklı ordan kurtarabilirmi
işlemciden işlemciye
- 1
- 2
Kurtarabilir. Ama oyununa ve işlemcisine göre değişir bu durum, eski model işlemcilerden bahdettiğimiz için.
sonucta biri intel 4 biri intel p4 dual core :)
tamam işte daha yeni olması 3.2 ile aynı performansı gostermezmi alıcam ondan soruyorum core 2 duo alamam nakit sıkıntım var eğer aynı değilse almayım
resident evil 5,fear 2 gibi 3.00 , 3.2 ghz arası minimum sitem gereksinimi istiyor 1 gb ram 256 mb ekran kartı gibi cumaya kadar sistemimi değiştiricem ve 512 mb 256 bit ekran kartı alıcam hem dual core olması hemde 512 mb 256 bit olmasıyla kurtarırmı ? birde bu paylaşımlı paylaşımsız olayı nedir
Kısaca açıklayayım bu olayı; Ekran kartının bir belleği vardır, 128MB, 256MB gibi. Bu bellek, sistemRAM'ından ayrı bir parça olarak olursa (sadece ekran kartınınkullanımına özel) paylaşımsız, eğer ekran kartı sistem RAM'ının birkısmını kendi belleği olarak kullanıyorsa buna da paylaşımlı denir.
Bilgisayarının ne için kullanacağın (oyun arada sırada oynuyorsundur belki) ve bütçen ayrıca şu anki sistemini yazarsan en doğru öneriyi öyle yapabilirim.
peki ekran kartı alırken paylaşımlı olup olmadığını nereden anlıycaz suan kullandıgım sistem cok eski 100 tl ye satıcam 190 bende var 290 tlye alıcam 150 tlye dual core 2.8 işlemci 100 tlye gigabyte g41 anakart geriye kalan paraya ekleme yapıcam 150 tlye zotac 512 mb 256 bit ekran kartı ve 1 gb kingston ddr 2 800 mhz ram alıcam :) sizce nasıl oyun oynanırmı 1024x768 cozunurlugunde faer 2 , resident evil gibi oyunlarda
ohhh içime su serpildi ya :)
peki ekran kartı alırken paylaşımlı olup olmadığını nereden anlıycaz suan kullandıgım sistem cok eski 100 tl ye satıcam 190 bende var 290 tlye alıcam 150 tlye dual core 2.8 işlemci 100 tlye gigabyte g41 anakart geriye kalan paraya ekleme yapıcam 150 tlye zotac 512 mb 256 bit ekran kartı ve 1 gb kingston ddr 2 800 mhz ram alıcam :) sizce nasıl oyun oynanırmı 1024x768 cozunurlugunde faer 2 , resident evil gibi
dual core 2.8 işlemci derken dediğin işlemci e6300 mü?
Son Düzenleme: heatblast ~ 07 Kasım 2009 18:14
bu işlemciye bu para deymez herkes olur eder yeter biter diyorda. o fiyata yeni bir amd athlon işlemci alabilirsin örneği athlonII x2 250 3.0 ghz işlemci senin işini fazlası ile görür ve pd işlemciye 2 ye katlar en az. anakart olarakta en ucuz ama iyi performans veren asus m2n68-am se anakart yada amd 740 çipset bir anakart kullanabilirsin. güncel oyunlardada sıkıntı yaşamayacağına ve şu saçmaca milletin beynine kazınan aşırı ısınma olayının asla olmadığınında teminatını verebilirim hangi editöre sorarsan sorsan ısı problemi yoktur yanıtını alabilirsin. 245 2.9 ghz olanı var bende işlemci ısısı yazın 44 dereceyi geçtiğini görmedim antalya gibi aşırı sıcak bir yerde olmama rağmen kış dönemi içindekiısıda normal faliyetler esnasın 22 ila 29 derece arasında geziniyor 6 yada 7 saaat boyunca hiç durmadan shift 2 gibi gibi bir oyunu oynarsanda 35 dereceyi geçmiyor ısı.
çift çekirdeklilerde direkt olarak saat hızını bakılmaz özellikle core 2 duo serisinde(döngü başına daha fazla iş yapabiliyor), D945 3.4 GHZ işlemciyi performansta geçen e6400(2.13 ghz)işlemci biliyorum chipin testinden hatırlıyorum yanlış işlemciyi almıştım diye çok hayyıflanmıştım( d945 saat hızına bakarak alınmıştı)
pd gerçek ama çakma çift çekirdektir. 2 adet işlemci çekirdeğinin üst üste preslenmiş hali işlemci yongasını sığdıramamıştı intel o zamanlarda amd 90nm ile ilk x2 yi yapmış tek firma. ilk gerçek 4 çekirdekte amdnin yeni çıkaca 1 wat en düşük ve 8 wat enyüksek güç çekece 40 nnm entegre ekran kartlı modellerinde patenti amd firmasının olacak kafa yormayın.
bu arada ömür o anakartlan ileride birşey yapamaz arkadaş intelde her yeni nesil eşittir yeni anakart ve çipset bunu asla unutma.
amd şuanda en makulu eski anakartların çoğunda çalışıyor ve en ucuz olan core2 duo ile kafa kafaya gidebilecek işlemcilere sahip.
bence işlemcini dğeiştirme 1024*768 çözünürlükte rahat rahat oynarsın işlemcin kalsın daha sonra para biriktirip dual core alırsısuanki işlemcim berbat anakartımda öyle intel p4 478 soketli agp arabirimli ddr ram destekli tarihi eser yani saydıgım oyunları oynayamıyorum hevesle secip beğendiğim oyunları acılmıyor diye geri goturmek agrıma gidiyor artık amd mi intelmi karar verin arkadaslar sonucta işlemciyi alırken ona uygun anakart alıcam geri donusu yok bu işin 300 tl var (ekran kartını kredi kartla alıcam tanıdık alıcak daha dogrusu) dual core 2.8 ghzmi yoksa amdnin işlemcisimi dual core 2.8 155 tl civari
Athlon II X3 425 AM3 2.7GHz 1.5MB Cache 45nm İşlemci 157 tl
M2N68 -AM SE AM2+ Nvidia 7050PV 1066MHz DDR2 VGA Anakart 95 tl
ekran kartı ve ram seçmişsin zaten sen milletin önerdiği leş kokulu mimari yerine bunu al pişman olmayacaksın aynı anakart bendede var gayet stabil sorunsuz güney köprüsü 1.6 ghz hızında veri trans feri sağlıyor diğer donanım bileşenleri ile bu sayede darboğaz olayı kalkıyor.
senin düşündüğün işlemci sadece çöp hiçbir işe yaramaz. vatan bilgisayardan alıntı bu ürünlerin fiyatı. daha iyisi çok zor intelde. en az 5 basar o önerilen intel işlemciye.
şöyle bir durumda var üstad amd nin işlemcisi ucuz ama amd anakart pahallı intel işlemci pahallı anakartı ucuz aynı seye gelmiyormu fiat olarak
- 1
- 2