İşlemciler konusunda yardım..

suheyl
05-01-2010, 00:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj

s.a arkadaşlar.ben işlemciler hakkında genel bilgiye sahip olmak istiyorum.mesela bana dendiğinde benm sole bi işlemcim var nasıl bnde o iişlemcinin neyine bakarak iyi hızlı oldugunu anlarım.bu tur olayların hepsiniogrenmek istiyorum.ayryeten;
İşlemci Teknolojisi
                                                                                        İşlemci Ailesi
                                                                                        İşlemci Numarası                                                                                        İşlemci Hızı
                                                                                        İşlemci Ön Bellek

burdaki secenklerden hangisi en onemlii işlemciyi etkiliyecek en onemli faktor hangisi.bunları tek tek aıklarsanz cok sevnrm.simdiden cok tesekurler

Karacellat
05-01-2010, 01:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
467 mesaj

http://www.cpuid.com/cpuz.php bu sitedeki programı indirin ve çalıştırın bu programla işlemcinizle ilgili her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz...

suheyl
05-01-2010, 01:33   |  #3  
OP Taze Üye
17 mesaj

tsk ama bnm amacm kndi işlemcmn ozllklerini anlamak deil bi işlemnn ozllklerine bkarken ne kadar iyi oldugunu anlayablmk mesela ıslmci onbellegi 6 mb dyelm yanı bu işlemcı ıcın onmlı bseymı bu tur seyler sorunumu anlatmadm sabrm

şafak89
05-01-2010, 03:30   |  #4  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

anlatım senein sorunu intel i7 sersi en son çıkandır ayrıca amdininde phenom2 sersi idir bu dediklerim 4 çekirdeklidir ayrıca ön belleği ne kadar büyükse okadar hızlı çalıoşır pc ;)

suheyl
15-03-2010, 12:33   |  #5  
OP Taze Üye
17 mesaj

saol kardeşim;)