SİZCE EN İŞLEVSEL VE EN İYİ PERFORMANSA SAHİP İŞLEMCİ MARKASI HANGİSİ
İŞLEMCİLER
amd isindi mi cat diye kapaniyor berbat birsey. iyiki benim islemcim intel amd olsa pcyi parcalardim. oyum intele.
Böyle bir başlık çok yanlış olur..
Bütçe hangi işlemciye müsaitse o alınır.
AMD yada İntel fark etmez.
Şuan için İntel açık ara ''üst seviye'' için lider durumunda.
AMD nin X4 630 modeli kendisinden daha pahalı olan Q8200 den daha iyidir,ve ucuzdur.
amd isindi mi cat diye kapaniyor berbat birsey. iyiki benim islemcim intel amd olsa pcyi parcalardim. oyum intele.Yok yav neden bende ki amd işlemciler dediğin gibi çaaaattt diye kapanmıyor ve ısınmıyor ?
Kardeş ; belki haberin olmayabilir ama AMD ısı problemini çözeli yüzyıl (!) falan oldu...
Bu şekilde sorulmuş bir soruya alacağın cevaplar yanıltıcı olur. Bütçe üzerinden alternatifleri değerlendirmek gerekir. Bütçede herhangi sınır olmadığı taktirde gayet tabi İntel ama sınırlı bütçeyle yola çıkıldığında AMD nin fiyat/performans olarak muhadili İntelleri dövdüğü bir gerçektir.
Örnek, 200TL bütçe ile alternatifleri değerlendirin;
AMD: 200TL
İntel 240TL
AMD 4 çekirdekli ve daha yeni teknoloji, İntel 2 çekirdekli AMD ye göre daha eski teknoloji.
Siz hangisini seçerdiniz?...;)
Soru Enteresan Başka Sitede Üyeleri Birbirine Katardınız Lakin Dikkat Edin Chip Online Farkı El Cevap İşinize Gelen Devamlı Alışkanlıklar Burada Etken Olmakta İnsan Karısına Bile İhanet Ederde İşlemcisine Etmez Makinede Her Şeyi Değiştirir Anakart Dahil Intel Kullanan Birisi Bütün Israrlı Anlatımlara Rağmen AMD'yi Bir kere Bile Denemek İstemez Bu Sanırım Psikolojik Bir Şey Kolay Gelsin.
Ayrıca her bir donanım için ayrı başlık açmak sizde ne tür bir tatmin duygusu uyandırıyor? Açın bir başlık param bu kadar bu amaçla kullanmak için bilgisayar toplamak istiyorum önerileriniz neler diyin. Verilen yanıtlar üzerinden değerlendirmeleri yapın, çıkan sonucu başka forumlarda da tartışın, tatmin olursanız gidip bilgisayarı toplayın.
İşlemci seçiminizi İNTEL- AMD arasında sadece FİYAT farkı var ama
GPU derseniz En iyi ekran kartı işlemcisi üreten TABİKİ NVIDIA
2010'dan itibaren intel olacak core i3, i5, i7 ve i9'larla intel en iyi olacak gibi
HAYIR BUNUN NEDENİ YENİ BİLGİSAYARIMA ALCAĞIM İŞLEMCİNİN MARKASI BELİRLEMEK İKİ TARAFINDA ÇOK İYİ MODELLERİ VAR... SADECE BUNU BU ANKETE GÖRE BELİRLEMEK FAKAT İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM... İYİ GÜAlacağın bilgisayar için bütçen ne kadar? Bu anket sorusunun cevabı ona göre değişir. Örneğin bütçen kısıtlıysa ve ankette "300 TL altında alınabilecek işlemci" şeklinde sorsaydın AMD öne çıkardı. Ama bu şekilde genel olarak sorarsan, performanslı ama herkesin alamayacağı fiyatlı işlemcileriyle Intel öne çıkacaktır:
http://www.exa.com.tr/intel/cpular/intel_core-325-8334.html
HAYIR BUNUN NEDENİ YENİ BİLGİSAYARIMA ALCAĞIM İŞLEMCİNİN MARKASI BELİRLEMEK İKİ TARAFINDA ÇOK İYİ MODELLERİ VAR... SADECE BUNU BU ANKETE GÖRE BELİRLEMEK FAKAT İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM... İYİ GÜModellerin de birbirlerine üstünlükleri var. Bence fiyat aralığınızı ve istediklerinizi belirtin. Yardımcı olabilecek çok kişi vardır eminim. ;)
BÜTÇEM KISITLI SADECE KASA TOPLAYACAĞIM DİĞER PARÇALAR ELİMDE MEVCUT.. ZATEN BENDE ESKİ PCYİ SATIP ÜSTÜNE EKLEYİP YANİ SAĞLAM BİR ŞEYLER ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM... BÜTÇE 800-900 TL CİVARI FAZLASI OLAMAZ
TEŞEKKÜRLER: NOT: CORE İ7 & İ3 & İ5 BUNLARIN SONUNDAKİ RAKAMLAR NE ANLAMA GELİR.. OYUN PC'Sİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM...