arkadaşlar intel ve amd kendi içlerinde farklı sınıflarda örneğin intelde Q,P,E,T amd de athlon,sempron gibi sınıflar var bunları sıralamaya kalksak kendi markası içinde en iyisi veya sıralı bir listesi olduğuna dair bilgisi olan varmı ben bulamadım,pc toplayacağım yaklaşık 2000 ytl ayırdım benim için önemli yardımlarınız için teşekkürler
işlemcilerin performans sıralaması
şimdi öyle bir şey sormuşsunki arkadaşım..insanların yıllardır tartışıp uzlaşamadığı bir konu bu.hattaa fan clupler bile kuruluyor.amd fan clup intel fan clup gibi.çok genel bir soru bu.yani bence kısaca işin özeti şu. amd daha ucuza performansı sunuyor,intel ise verdiğin paranın hakkını veriyor..yani allah biz dar gelirli bilgisayar düşkünü kişilerin başından amd'yi eksik etmesin.
f/p yi göze almazsak sıralama şöyle olabilir : core 2 extreme quad - core 2 quad - phenom - core 2 duo amd x3 triple - athlon 64 x2 ..pentium dual ama bu genel bir şey mesela e8400 core 2 duo phenom 9550 den iyi olabilir .. işlemciye ayırdığın bütçeyi söylersen uygun bir tavsiyede bulunabiliriz ... core i7 lerde var ama hakkında henüz pek bilgim yok .. pentium 4 celeron sempron zaten saymıyorum artık ..
hamann7725Aslında intel birazda markadan dolayı kazık atıyor :) isim yaptığı için kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor.Mesela AMD birçok özelliği ile intele fark atıyor.Nereye fark atıyor yavaş atsın aman bayılmasın
nerdeyse kaosa sebep oluyormuşum :))) arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler bir arkadaş işlemciye ne kadar ayırdığımı sormuş 400 dolarını işlemciye ayırdım yardımlarınız için teşekkürler verilen linkteki işlemciyide bakılacaktır