Dostlar;
Yeniden yardımınıza muhtacım ...
CPUZ programı ıle olctum ve 800 mhz cıktı ıslemcımın hızı
İşlemcimin modelı 965 Processor black edition.
Tam olarak sistemim ;
2 adet 2GB Kingston Ram ddr 2 800 Mhz
Amd Phenom II X4 965 Processor
GeForce 9800 GT ( 1gb ekran kartı 256 bit )
AS Rock N68C-S UCC ana kart
İşlemcim aşırı yavaş ?
sözde kendini amd ustası zanneden "black_flood" isimli eziğin bu konuya yorumunu çok merak ediyorum.kendisine ulaşın bakalım amd'yi nasıl aka çıkarmaya çalışacak.
bilgisayar boşta dururken 800mhz gibi bir hız okuman normal dostum benimde i7 işlemcim 923mhz görünüyor. tabi çıkış ve inişler görünüyor ben coretemp ile baktım istersen sende bir dene coretemp ile bakmayı.
al bırader i7 de 923 mhz gorunuyormus sende bunu acıkla ve amd ler bostayken 800 mhz ye ınıyor bende amd kullanıyorum ordan bılıyorum
sözde kendini amd ustası zanneden "black_flood" isimli eziğin bu konuya yorumunu çok merak ediyorum.kendisine ulaşın bakalım amd'yi nasıl aka çıkarmaya çalışacak.senin soyunu işin içine dahil etmiyorum senin kanına ne karıştığı belli.amd ak belkide senin bir tarafların kara olmuş yosun bağlamış hatta sen git önce yosun ve küf bağlayan yerlerini temizlettir hatta birde harbi çektir kendine o zaman tam gelirsin ezik.
amd işlemcilerde normal işlemcin yavaş falan değil kutusunda 3.0 ghz ve üzeri ibare var bu neden 3.0 ghz ve üzeri değilde 800 mhz diyorsun anlaşılan.
bu amd işlemcilerin genel bir özelliği sistemde yük yokken 800 mhz' e düşmek bir yana işlemci çekirdeklerinide kapatarak güç tüketimini minimum değere indiriyor. eğer işlemci kullanımın artarsa otamatik olark işlemci hızını ve çekirdeklerin kapalı olanlarını aktif hale getirecektir. aida64 yazılımı ile işlemcinin genel durumunu gerçek zamanlı takip edebilirsin. yaptığın işlemler ağırlaştıkça işlemci hızı kademeli olarak artacaktır cpu kullanım değeri yükseldikçe çekirkdeklere otamatik olarak eşit miktarda işlemc gücünüde yayacaktır.
bazı ÖKÜZLER var intellerde var olan step by step özelliği kapatıp sürekli 3.0 ghz üstü yazdığında bi halt yaptığını sanar onların aklına kanıpta amd işlemcine ait olan bu özelliği kapatma. intel işlemcilerdede bu özellik mevcuttur sorun yok anlayacağın.
Dostum denedim ama sonuç aynı ...
lan Allahın salağı bana bulaşacağına ben amd nin ezik işlemcilerini bilmediğim için yok çekirdek kapatımıymış zart zurt onları geçte adamın problemini çöz bunun tasarrufu yokmu ne salak ya atıyo tutuyo mal mal konuşacağına arkadaşımızın sorununu çöz.bi bok bildiği yok
işlemci performansı düştüğünü hissetiyse büyük ihtimal üzerindeki termal macun işlevini görmez oldu ddeğiş macunu eskiye dönücektir :) benim öle oldu hemide geçenlerde 2 x arttı hızı :D
Amma sallamışsınız ister 4 çekirdekli olsun ister 20 çekirdekli olsun programlar işlemcinin tek çekirdeğindeki hızı tam kullanmıyorsa işlemci bütün yükü sadece o çekirdeğe bindirir intel amd farketmez hepsi öyle yapar.
CPU-Z size hızları çekirdek çekirdek gösterir everest programı ile bütün çekirdeklerin hızını aynı anda görebilirsiniz ;)
Işlemciyi zorlamak için bir yöntem;
Notepadı( not defteri) açın
:Dongu
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew all
cls
@goto Dongu
Yukarıdaki verdiğim kodu yapıştırın.Dosya>Farklı kaydet deyin dosya tipini *.txt'den tüm dosyalara alın.
Masaüstüne abcd.bat olarak kaydedin.Dosyayı çalıştırın.Önünüze siyah bir pencere gelecek kapatmayın şimdi everest programına gelin çekirdek hızının arttığının ve işlemcinin 2.çekirdeğini de çalıştırdığını göreceksiniz ;)
Alıntı değildir emeğe saygı (:
Amma sallamışsınız ister 4 çekirdekli olsun ister 20 çekirdekli olsun programlar işlemcinin tek çekirdeğindeki hızı tam kullanmıyorsa işlemci bütün yükü sadece o çekirdeğe bindirir intel amd farketmez hepsi öyle yapar.aynen arkadaşım benim i5 işlemciyi serviste buna benzer bir yöntemle denemişti yabılan yorumların çoğunda arkadaşlarımız birbirini taşlamış konuyla alakasız...Seni tebrik ediyorum
CPU-Z size hızları çekirdek çekirdek gösterir everest programı ile bütün çekirdeklerin hızını aynı anda görebilirsiniz ;)
Işlemciyi zorlamak için bir yöntem;
Notepadı( not defteri) açın
:Dongu
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew all
cls
@goto Dongu
Yukarıdaki verdiğim kodu yapıştırın.Dosya>Farklı kaydet deyin dosya tipini *.txt'den tüm dosyalara alın.
Masaüstüne abcd.bat olarak kaydedin.Dosyayı çalıştırın.Önünüze siyah bir pencere gelecek kapatmayın şimdi everest programına gelin çekirdek hızının arttığının ve işlemcinin 2.çekirdeğini de çalıştırdığını göreceksiniz ;)
Alıntı değildir emeğe saygı (:Son Düzenleme: Kapalı Hesap (185289) ~ 06 Temmuz 2011 06:15
bnm amd x6 1100t de bırak cok cekırdek kullanmayı daha ılk cekırdekte turbo ya gecmedı :D
3,3 ghz fazla bıle geldı :D
normalde sorun olmayan bir durumu sorun diye düşününce sonuç farklı oluyor.
al madem o kadar merak ediyorsun sorun mu değil mi diye
AMD Türkiye Ofisi
Uphill Towers A1 B Blok No: 43
Batı Ataşehir / Istanbul
Tel: +90 216 6885283
info@amd-tr.com
Ankara İrtibat
İlker Çağlayan
ilker.caglayan@amd-tr.com
ilker beylen görüşürsen daha çabuk cevap alacaksındır burada ne kadar açıklasamda parazitler olduğu sürece kafan karışacaktır.
1100T işlemciye gelin o işlemci bir garip zaten diğer modellere benzemiyor sentetiklerde bile çok agresif bir tablo çizmesine karşın çok aşırı güçlü olduğunu düşünüyorum.
Bu ne ya ?
Tartışacaksanız gidin kedi köpek konu başlığı altında tartışın.
Biz dedimizden ciyaklıyoruz sizin yaptığınıza bakın ...!
Yardım edecek olanlar bir zahmet yazsın diğerleri ctrl + w yapsın beni de böylece meşgul etmemiş olur ...
Senin sorunun cevabını vereli yıl oldu haklen anlamadın mı ???
Amd işlemcin bozuk değil yada anakartın. Cool quinlet özelliği nedeni ile 800 mhzde çakılı duruyor. sen bir oyun açarsan yada antivirüs ile tarama yaparken başka işlemlerde yaparsan otamatikman 3.0 ghz üstüne çıkacak hızın.
bende bile 4 çekirdekli phenom 940 deneb modelinin 3 gündür online oyun açık nette gezinip başka net tabanlı uygulamalar çalışıyor müzik açık vaziyette %35 ten yukarı işlemci çıkamıyor kullanım olarak bu sebepten dolayı bendede saat hızı sürekli 1.8 ghz ve 2.8 ghz arasında sürekli değişiyor.
bu bir zarar değil yada senin pc bileşenlerinin performansını kısmaz tam tersine işlemcinin daha az yıpranmasına sebebiyet vererek daha uzun süre çalışmasına olanak sağlıyor.
İLLADA KAPATACAĞIM DİYORSAN HEP 3.0 ghz ÇAKILI DURSUN ISINSADA YANSADA UMRUMDA DEĞİL 4 YIL YERİNE 2 YIL KULLANIP ÇÖPE ATAYIM DİYORSAN SİSTEMİNİ YENİDEN BAŞLATIP DELET TUŞU İLE BİOS AYARLARINA GİR. ORADA CPU İLE İLGİLİ KISIMDA YAZAR COOL QUİNLET ALTINDADA DİSABLE ENABLE SEÇENEKLERİ VAR DİSABLE YAPAR KAYDEDERSEN SÜREKLİ^3.0 GHZ VE ÜZERİ ÇALIŞIR.
Yaşın kaç bilmiyorum ama bu pinpirikli evhamlı halinlen devam edersen 30 yaşlarına vardığında 85 yaşındaki bir kişiden farkın kalmaz bu gidişlen zaten en başta yazmama rağmen okumadın bunak gibi aynı soruda duruyorsun.
Senin sorunun cevabını vereli yıl oldu haklen anlamadın mı ???Amd işlemcin bozuk değil yada anakartın. Cool quinlet özelliği nedeni ile 800 mhzde çakılı duruyor. sen bir oyun açarsan yada antivirüs ile tarama yaparken başka işlemlerde yaparsan otamatikman 3.0 ghz üstüne çıkacak hızın.
bende bile 4 çekirdekli phenom 940 deneb modelinin 3 gündür online oyun açık nette gezinip başka net tabanlı uygulamalar çalışıyor müzik açık vaziyette %35 ten yukarı işlemci çıkamıyor kullanım olarak bu sebepten dolayı bendede saat hızı sürekli 1.8 ghz ve 2.8 ghz arasında sürekli değişiyor.
bu bir zarar değil yada senin pc bileşenlerinin performansını kısmaz tam tersine işlemcinin daha az yıpranmasına sebebiyet vererek daha uzun süre çalışmasına olanak sağlıyor.
İLLADA KAPATACAĞIM DİYORSAN HEP 3.0 ghz ÇAKILI DURSUN ISINSADA YANSADA UMRUMDA DEĞİL 4 YIL YERİNE 2 YIL KULLANIP ÇÖPE ATAYIM DİYORSAN SİSTEMİNİ YENİDEN BAŞLATIP DELET TUŞU İLE BİOS AYARLARINA GİR. ORADA CPU İLE İLGİLİ KISIMDA YAZAR COOL QUİNLET ALTINDADA DİSABLE ENABLE SEÇENEKLERİ VAR DİSABLE YAPAR KAYDEDERSEN SÜREKLİ^3.0 GHZ VE ÜZERİ ÇALIŞIR.
Yaşın kaç bilmiyorum ama bu pinpirikli evhamlı halinlen devam edersen 30 yaşlarına vardığında 85 yaşındaki bir kişiden farkın kalmaz bu gidişlen zaten en başta yazmama rağmen okumadın bunak gibi aynı soruda duruyorsun.
İşe yaramayan cevapları dikkate almıyorum.
Sorunumu çözmek için yardımınızı bekliyorum ...
Bu arada bu forumda ergenliğine yeni giren çocuk sayısı vaya fazlaymış ...
Kara böcek dalgana bak ;
Dalgan büyüsün .. ;)Son Düzenleme: Mr.Cheek ~ 08 Temmuz 2011 09:50