arkadaşlar benm bilgisayarımda 2gb ram var ve çift cekirdek 2.4 işlemci var ama bu özelliklere göre kasa cok yavas ben sonucunu işlemcinin sıcaklıgına baglıyorum. İnternet araştırmalarım sonucu normal sıcaklığı 45-50 derece arası olması gerekıyormus ama bnm işlcinin sıcaklığı cok yüksek bazen 80C bile cıkabiliyor 1-2 defada kendini kapattı +2 tane fan taktım ama bana mısın demiyor lüfen yardım edinnn :(
işlemcim cok sıcak
Evet bilgisayarınız adeta yanıyor.
Öncelikle bilgisayarınızın içini,fanlarını tamamen temizleyin.
İşlemcinin termal macununu yenileyin.
Gerekirse daha iyi bir soğutucu edinin.
Edit: Ayrıca bilgisayarınızın var olandan daha az performans sergilemesininde sebebi %99 olarak bu. Sıcaklık donanımları yavaşlatır.
Evet pisicik arkadaşa katılıyorum
+Fanı Temizle
+İşlemcinin termal macununu yenile ne çok kalın ne çok ince
+Kasanın bulunduğu ortam fazla sıcak olmasın mümkünse yerde bulunsun bilgisayar masasında dolap içinde değil.
+Fanınızı değiştirin 2-3 fan olması çokta bişey ifade etmez fanlar adam gibi olmadıkça fan konusunda sana Zalman markasını önerebilirim ama fiyatı biraz tuzlu olabilir sanırım 70 TL gibi bir fiyattan başlıyor. Ama bu fan dışında alternatif fan markalarıda mevcut.
Yukardakileri bi dene durumu tekrar buraya yazarsın.
Son bişey daha SpeedFan programı net bilgi vermez açılışta Bios ayarlarından bakarsan daha net bilgi edinirsin aynı sorun bende de vardı SpeedFan 75 gösteriyordu Bios 62-65 :) Şimdi yukardakileri denedim fan şuan max 55 :)
kasanın içini temizle toz olmuştur işlemci fanının hızını arttır
biostan anlıyorsan işlemci voltajını biraz düşür
Termal macun işlemci ile işlemci fanı arasına sürülen ısı dengeleyici ve fandan gelebilecek dış etkenleri (Elektrik vs.) koruyan özel bir macundur. Çok veya az sürülmesi problem yaratır :)
Önemli değil işini halledince durumu bildirirsen sevinirim.
Bu arada termal macun nasıl sürülür:
http://www.pclabs.com.tr/2008/03 ... -temizleme-rehberi/