Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle bilgisayar sistemimi yazayım.
Amd Phenom II x6 2.80-3.30 Ghz
Ati Radeon HD 6950 256 bit 2gb GDDR5
4 Gb DDR3 Ram
1 Tb Harddisk
Thermaltake ekstra işlemci soğutucu
Kısacası bana göre dehşet ötesi birşey. Fakat ben bu olaydan biraz şikayetçiyim. İşlemcim neden kendini 784 MHz olarak gösteriyor ve o verimi veriyor? Tam verimi alamıyorum. Tam verim değil bana 2ghz de yeter ama neden öyle oluyor gereksiz donmalar yaşıyorum. Chrome donuyor görev yöneticisinden işlemlerden kapatıyorum. Donanımdan öyle çok anlamam ben yazılımcıyım C#,VB,Asp.NET biliyorum onun dışında muhteşem değilim. Ama neden böyle oluyor yardımcı olan herkese tüm teşekkürlerimi sunuyorum :)
[/URL]
[URL=http://www.yukleresim.com/di-0WTR.jpg]
İşlemcim hakkında şikayetim var
- 1
- 2
Boşta Genelde Bu Degerlerı Gosterır Oyun Açıp Denedınmı Oyun Açtıgında Gerçek Degerını Bulur Dıye Bılıyorum
Bende öyle düşündüm oyun oynuyorum Alt+Tab yapıyorum bakıyorum yine öyle yazıyor ne kötü iş dedim. Chromedayken neden öyle peki :/ ya da diğer uygulamalar vs vs ? :/
Sen Xp 32 Bit Kullanıyosun O Sıstemle 32 Bitte Performans Alamassın Zaten Bıde O Var
64 bite uygun driverlarda problem çıkıyor o yüzden kurmadım :/
W7 Kurmayı Dene Yıne Problemmı Çıkarıyor
W7 kurdum birkeresnde. Ben w7 sevmem normalde ama hadi neyse dedim kurdum. Oyunlarımın %50sinde problem cıkardı acılmadı vs vs. Söve söve güzelim xpye geri döndüm :D
Valla Bende Xp Aşığı,idim Ama Mecburen W7 Kullanıyorum + Bıton Oyun Bıtırdım Hiçbirinde Problem Çıkarmadı Fifa Manager 2012 Hariç Onuda Baska Pcdede Denedım Yıne Aynı Sorun Çıktı:D
Ya ben cod4 hastasıyımdır bu pcye rağmen oynarm. İlk win7 kurdugumda hemen kurdum cod4. Cod4 bir problemden dolayı sona erdirildi falan filan. başka indirdim onu kurdum 0dan ondada aynı hatayı verdi. Uyuz oluyorum herşeyde banamıdır nedir hep hata veriyo win7 sevemiyorum :/
Alla Alla Ne Hatsı Verıyo Pekı Ben cod 3 4 Serısını Oynadım Bunda Hiçbirinde Hata Vermedı Harbıden Hepsı Senı Buluo Heralde
Merhaba arkadaşlar.Bilgisayarının ankartı işlemciyi desteklemiyor olabilir ya da destekliyodur fakat bilgisayarının anakartı işlemciyi tanımıyordur anakartın biosunu güncelle düzelecektir. Fakat anakartın biosunu güncellemek riskli bi iş hata yaparsan ya da güncelleme yaparken elektirikler kesilirse bilgisayarının anakartı kullanılmaz hale gelebilir sorumluluk kabul etmiyorum.
4 Gb DDR3 Ram
1 Tb Harddisk
Kısacası bana göre dehşet ötesi birşey. Fakat ben bu olaydan biraz şikayetçiyim. İşlemcim neden kendini 784 MHz olarak gösteriyor ve o verimi veriyor? Tam verimi alamıyorum. Tam verim değil bana 2ghz de yeter ama neden öyle oluyor gereksiz donmalar yaşıyorum. Chrome donuyor görev yöneticisinden işlemlerden kapatıyorum. Donanımdan öyle çok anlamam ben yazılımcıyım C#,VB,Asp.NET biliyorum onun dışında muhteşem değilim. Ama neden böyle oluyor yardımcı olan herkese tüm teşekkürlerimi sunuyorum :)
[/url]
[url=http://www.yukleresim.com/di-0WTR.jpg]Son Düzenleme: Kapalı Hesap (136762) ~ 01 Şubat 2012 23:18
valla haklı olabilrsin blgsyropat ama ben denemiyeyim destekliyor onu biliyorum cünkü daha yeni toplattım desteklemese elbet bir dandiklik olurdu. xpde xpnin desteklediği bütün oyunları açıyorum 0 kasma. 0 hata olay win7de oluyor :D
birde excalibur demişssin nasıl hata netten aradım bak şunun gibi :
http://img37.imageshack.us/img37/6058/kapathatas.png
bunun türkçe halini veriyordu işte :/
win7 ve vistayi bende sevmiyorum bende oyle hatalar yok tabide cok kasiyor.Film muzik oyun diyince xp aklima geliyor.Guvenli guncel sorunsuz ve stabil diyincede ubuntu aklima geliyor.
5 gunde bir guncelleme geliyor...
fikrin için çok teşekkür ederim arkadaşım ama windows üzerinde kurulu olan oyunların ubuntuda çalışmıyacagını bildigim için kurmuyorum :/ yoksa pardus kurucaktım ben :)
Bilgisayarının ankartı işlemciyi desteklemiyor olabilir ya da destekliyodur fakat bilgisayarının anakartı işlemciyi tanımıyordur anakartın biosunu güncelle düzelecektir. Fakat anakartın biosunu güncellemek riskli bi iş hata yaparsan ya da güncelleme yaparken elektirikler kesilirse bilgisayarının anakartı kullanılmaz hale gelebilir sorumluluk kabul etmiyorum.sallamasyon anakartlarda bile BIOS çökünce sökülüp tekrar yüklenebiliyor o kadarda riskli değil...
tamam arkadaşlar şuan win7 64 bit ultimate indiriyorum (kusura bakmayın korsancıyım :D) istemeden kuracagım umarım problem cıkmaz önerisi olan herkese teşekkürler. ben size dönecegim formattan sonra :)
Merhaba arkadaşlar.Bilgisayarının anakart ayarlarıyla oynanmış gibi anakart ayarlarını fabrika ayarlarına döndür biostan.
4 Gb DDR3 Ram
1 Tb Harddisk
[/url]
[url=http://www.yukleresim.com/di-0WTR.jpg]
Eğer faydası olmazsa o zaman biosu güncellemeyi dene fakat dediğim gibi bios güncellemek riskli bi iş.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (136762) ~ 02 Şubat 2012 15:17
kesı olarak win 7 ultımate 64 bıt kur sorun orda
bendede x6 1100t var 3.3-3.7 ghz 4 gb ddr3 hd 5770 var
xp 32 bıt varken cok kotuydu win 7 ultımate 64 bıte gectım super oldutadından yenmıyo
yav 2 sayfa cevap yazılmış hiç alakası yok...
AMD işlemcilerde cool'n quit diye bir teknoloji var. İşlemci boşta iken frekansı düşürüp enerji tasarrufu sağlar...
Eğer istemiyorsan ; BIOS ayarlarında , işlemci ile ilgili kısımda olması lazım , bunu enable veya disable yapabilirsin. Standart olarak enable olarak gelir... Bitti sorunun çözümü bu kadardır...
Kolay gelsin...
yav 2 sayfa cevap yazılmış hiç alakası yok...dediğinde haklısın fakat xp işletim sistemininde miyadının dolduğunu kabullenmek şart 4 çekirdeğe bile destek veremeyen bir işletim sistemin x6 modüllerdede sorun çıkartması gayet doğal. normalde x2 desteği bile yoktu sp 2 ile multicore desteği geldi sp3 ile opsiyonel vaziyette x4 ve x6 sistemlere destek veriyor. vista ile gerçek x4 desteği gelidi 7 ile x6 8 ilede x8 ve x12 opsiyonel destek sunabilecek.
AMD işlemcilerde cool'n quit diye bir teknoloji var. İşlemci boşta iken frekansı düşürüp enerji tasarrufu sağlar...
Eğer istemiyorsan ; BIOS ayarlarında , işlemci ile ilgili kısımda olması lazım , bunu enable veya disable yapabilirsin. Standart olarak enable olarak gelir... Bitti sorunun çözümü bu kadardır...
Kolay gelsin...istesekte istemesekte yeni mimarilerde yeni windows kullanmak zorunda kalacağız kaldı ki amd buldozer desteğide sadece windows 8 ile olabilecek onun dışında buldozer desteği sunan başka işletim sistemi yok. windows 7 için bile yama çıktı opsiyonel olarak buldozer desteği geldi ama fiyasko % 4 ila % 8 arttı performansı.
biosu guncellestir korkma kolay kolay anakarta bir sey olmaz..windows 7 64 bit yukle ben daha dusuk sistemle windows 7 64 bit kullandim iki yil hic bir oyundada problem yaratmadi 64 bit diye.heleki senin sistem dogustan 64 bit icin yaratilmis urasma xp yle.
Çok teşekkür ederim @Boracalin kardeşim aradıgım cevap oydu sanırım. AMD lerde var bu olay nasıl yapacagımı bilmiyordum gerçekten teşekkürler :) :)
Çok teşekkür ederim @Boracalin kardeşim aradıgım cevap oydu sanırım. AMD lerde var bu olay nasıl yapacagımı bilmiyordum gerçekten teşekkürler :) :)Rica ederim...Ama black_flood arkadaşın kısaca değindiği gibi ; bırak XP'yi artık... XP de çoklu çekirdek desteği zayıftır...
Win 7 yakışır senin PC'ye... ;)
- 1
- 2