İşlemcime uygun en iyi anakart?

semaazen
20-09-2012, 21:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Merhaba.
İntel Core 2 Quad Q6600 işlemcime uyacak aynı zamanda ileriye dönük yeni nesil bir anakart almak istiyorum.Bu konuda tecribelerinize ihtiyacım var.350 tl civarı bir fiyat var kafamda.Buna göre nasıl bir anakart tavsiye edersiniz.
Ben bir araştırma yaptım bütçeme uygun en üst düzey anakart z77 chipsetli anakartlar.


Son olarak 350 W PSU var bende sanırım Psu yu da değiştirmem gerekecek.Bu konudada tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

pcuzmanı41
20-09-2012, 22:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
172 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Malesef senin işlemcin buna uyum sağlamaz senin işlemci soketi lga775 dir alacağın anakart soketi lga1155 dir yani kısaca uyum sağlamaz fakat iyi bir birikimle iyibir bütçe oluşturursan geleceğe dönük yeni nesil toplayabilirsin sana söyliyim intel sistem pahalı bir seçenek fiyat/performans ürünü amd ye yönelip daha iyi fiyata intel kadar performans alırsın ayrıca soket yapısı değişse bile ileriye dönük uyumluluk sorunu çıkartmıyor. Fakat ben 5 yıllık bir sistem topliyimde deme çünkü teknoloji çok hızlı gelişiyor ona göre kısa vadeli fiyat/performans ürünü bak derim böylece daha karlı çıkarsın. 

Ayrıca şunuda söliyim eski parçayı alıcam dersen pek bulamassın ve pahalı temin edersin çünkü eski parçayı fabrika sınırlı üretip fiyatı yüksek olur. ve güncel parça daha uygun fiyat olur.

Eğer ben ileriye dönük sistem alıcam dersen 

1-iyi bir bütçe oluştur

2-tekrar forum sitelerine danış ve sistem önerisi iste yorumları oku ve karar ver

3-Genelde türkiyede mahalle bilgisayarcıları pek anlamıyor ileriye dönüğü ve eski sistemi pahalı satıyorlar bu yüzden vatan bilgisayar  ,gold , teknosa , internetten alışveriş yapıyorsan teknobiyotik , hepsiburada , exa daha sayamadığım birsürü satış yerinden temin edersin parçaları bunun  + sı güncel parçayı iyi fiyata alırsın.

4-Tekrar sölüyorum mahalle bilgisayarcılarına pek güvenme ((ama alış veriş yapma da demiyorum)) parçaların güncel olup olmadığına bak fiyatı netten karşılaştır ve pazarlık ederek güzel bir sistem alabilirsinGülüş

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

semaazen
20-09-2012, 23:31   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Çok çok teşekkürler.Fazlasıyla yardımcı oldun.Çok emek verdin.Emeğine sağlık.Tecrübeni paylaştığın için ve ayrıca tavsiyen için teşekkürler.Muhakkak değerlendiricem bu değerli öneriyi.