İşlemcimi ekran kartımı After effects için

sefer_50
05-03-2009, 01:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

selam arkadaşlar bir Lap top alacağım da bu konuda After effects ve 3d MAX gibi yoğun grafiksel işlemler yapacam Programlar da kullnacağım... çalışmlarımda bana sorun çıkarmayacak kasılmayacak tarzda bir lap top almayı düşünüyourm bu konuda eğer müsaitseniz bilgilerinize başvurmak isterim.bütçem zorlasınız 2700 tl...Konu kısaca şu şekilde siz bilgiilerinizle aydınlatın beni..
İşlemcisi T9400 2.53 GHz olan bir makinenin ekran kartı 9500 Gt ...P8600 2.40 işlemciye sahip bir makininde ekran kartı 9600 GT oluyor ..Kısacası ekran kartı yüksek olanın işlemcisi düşük oluyor..İşlemcisi yüksek olanın da ekran kartı düşük oluyor...Ben işlemciden ödün vermek istemeyen biri olarak 9500 GT işimi görürmü diye sizlerden fikir almak istedim..Ama siz derseniz ki efendim işlemciden ziyade ekran kartı daha ön plandadır after effects için o zaman işlemciden çok ekran kartının iyi olduğu P8600 2.40 GHz işlemcili ekran kartı NVIDIA GeFOrce 9600 Gt alırım ....Aslında bana kalırsa bana kalmasın o yüzden sizi rahatsız ediyorum..NVIDIA GE FOrce 9500 GT ile NVIDIA GeForce 9600GT arasında şöle bakarsam sadece 9600 - 9500 =100 farkını görebiliyourm ...bu çalışmlarda yani kasılmalarda büyük fark oluşturur mu oluşturmazmı bilemiyorum..Bu konuda yardımlarınızı bekliyourm..Siz derseniz ki hocam Ekran karındaki bu fark o kadar problem oluşturmaz o zaman ben işlemcisi daha iyi olan T9400 almayı tercih edecem...Sizin fikriniz nedir arkadaşlar...benim için pilin bir önemi yok zaten elektirkli ile çalışacak..yani sürekli şarjdan kullnacaım desem yeridir..Benim için önemli olan ısınmasın ve kasılmasın..Hp pavilion dv5 1260et serisinin P8600 2.40 GHZ işlemcili 512 MB NVIDIA 9600 GT ekran kartlı modelini almıştım..Almaz olaydım hemen iade ettim..Tuşlara dokunamıyorsunuz bile..SAnki adamlar ALptop değilde mini bir elektrik sobası yapmışlar..Önceki makinem LENOVO idi..Ben ısınma nedir bilmezdim..Hadi ısınmasından geçtim ..Bu büyük sorunlara yol açtı..Makine çalışmanın tam ortasında veya bir yerinde yani ne zaman ısındı ve artık canına tak dediyse şak diye kapanıveriyordu..her neyse ben HP den döndüm şimdi paramı geri alıp başka bir ürün almak istiyourm mümkünsede Lenovo alacam ama Lenovoda da T9400 ekran kartı 9500 GT işte...Görüşleriniz bekliyourm...

ismailmazi
05-03-2009, 02:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
368 mesaj

aklındakilerin hepsini sil.al sana 4 çekirdekli canavar.ekran kartıda süper herşeyiyle mükemmel kesinlikle kaçırma derim

fiyatıda senin istediğne yakın.alcaksan bunu al.