Öncelikler herkese iyi günler....İşlemcim eskiden daha iyiydi.Sorunun nerde oldugunu anlayamadım.Kasanın içine hava tuttursam fanları falan temizlesem sorun düzelirmi acaba performansı cok etkiliyor bu sekilde.Ek olarak Anakartım Asus M2N CM DVI biraz eski galiba :D işlemcime
overclock yapmak istiyorum biosdan sınırlarını ne kadar zorlayabilirim acaba :D birde yanma riski varmı bu şekilde yaparsam
İşlemcimin Performansı Düştü
bildiğim kadarı ile bu işlemcinin l3 cache belleğide var ve ayrıca çekirdek açma olayıda var deniyordu yurt dışında ne denli gerçek bilmiyorum.
o puanlamada aldığı değerlere pek kapılma puan değerlendirmesinden ziyade gerçekte ne alabildiğin önemli olan. 3.2 ghzde hiç bir şey olmaz tek sıkıntı ısı olacaktır harici işlemci fanı takarsan 75 liralık iş biter. hatta donanım haberi dolaş bazen sıfır soğutma sistemlerini çok makul fiyata satanlar oluyor.
sagol bilgiler için stok fanlada iyi iş yapıyor 3.2 ghz ye voltaj arttırmadan cıkarıyım o zaman :D en kötü ihtimalle eger ısınırsa kendini kapatır pc o zman.. gerçi işlemcinin sıcaklıgını hiç bilmiyorum onu nasıl öğrenebilirim acaba
Dediğimi yaptım bugün biosdan hızı 3.2 ghz ye cıkardım ilk olarak voltaj arttırmamıstım.test programını calıstırınca mavi ekran hatası aldım.sonra voltaj arttırdım tekrar calıstırdım görünüşe göre sorun cıkmadı halada normal olarak calısıyo gibi suan 37 ile 40 derece arası değişiyor sıcaklık işlemci fanı stok fan bu arada.ilerde sorun cıkarırmı bilmiyorum ama biraz hız farkı var gibi :D kullandıgım programlar cpuz - testi prime95 diye bir programla yaptım.nette videoda görmüştüm.işlemci sıcaklıgınada core temp 1.0rc4 diye bir programla baktım %100 calısırken 42 dereceye kadar cıkıyor tabi bu oyunlarda nasıl olur biliyorum ama.İnşallah ilerde kötü bişey olmaz.İyimi yaptım kötümü yaptım bunuda bilmek isterim yorum atarsanız görüşlerinizi yazarsanız sevinirim herkese teşekkürler.
fanlarını temizle işlemci macununu yenilettir ama bilgisayarın eski yenilemende fayda var
ayrıca 64 bıt wın 7 kur yoksa ramın 1 gb ı bosa gıder