selamün aleyküm arkadaşlar arkadaşlar ben bilgisayarımı 2007 de aldım özelliği inter curo 2 duo 2,13 chz 2 gb ram 512 asus ekran kartı var. arkadaşlar son 1 senedir bilgisayarımda hiç bir dosya açık değilken işlemci %100 çalışıyor ve bilgisayar kitleniyor hiç bir işlem yapamıyorum vista kullanıyorum acaba vistada mı dedim problem dedim ama xp de kurdum 98 kurdum parduş da kurdum yine aynı yine 5 defa sistemi komple sildim aynı bu sorunu halledemiyorum bilgisayarıma giriyorum bi resimlere bakayım diyorum işlemci birde yüzde 100 oluyor bilgisayara reset atmak durumunda kalıyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim yoksa kafayı yiyecem bilgisayarıda kırmak durumunda kalacam şimdiden çok çok tşk ediyorum yardımlarınızı bekliyorummmm
işlemciniin yüzde yüz çalışıp bilgisayarı kitlemes
uzman değilim, ama benzer durumda benim yaptığım şey:
" ctrl + alt + del " tuşlarına basıp, windows görev yöneticisini açarsın, orada işlemler sekmesine gelip, cpu' nun hangi işlemde ne kadar çalıştığını görebilirsin. Sistemde yüklü olan ama kullanmadığın bir program sebep oluyorsa bu durumda o programı kaldırarak sorunu çözebilirsin sanırım.
kardeşim dediğiniz gibi açıyorum görev yöneticisini explorer windows gezgini 95 gösteriyor üzerine geliyorum yönet diyorum iki tane simge çıkıyor cpu 0 cpu 1 diyor ikiside işaretli çıkıyor birini kaldırıyorum işlemci 100 den 45 düşüyor ama bilgisayar halen kitli duruyor ekran gelmiyor işlem yapamıyorum valla kafayı yiyecem son zamanlarda oldu anlayamıyorum çıkamıyorum işin içinden
kardeşim msl internete giriyorum müzik dinliyorum işlemleri yapıyorm fotoshopu açıp resim yapıyorum kitlenme yok ama cd yi takınca olsun bilgisayarıma giripte bir diski açıpta içindeki klasörlerden bişey açınca resimleri görüntülemek için bekliyor o anda kitliyor bilgisayarı normalde bişi yok kitlenme gibi falan ama cd yi takınca video resimleri görüntüleme konusunda kitleniyor
Bilgisayarı alalı Gerçi 3 yıl olmuş ben birde işlemci fanına bakmanızı tavsiye ederim eğer fan üzerinde toz oluşmuşsa işlemciyi tam soğutma görevi yapamıyordur büyük olasılıkla ondan oluyor termal macun diyeceğim ama ondan olması biraz uzak sen fana bak soğutma yapmıyor.fan tozlanınca işlemci kullanımı %100 mi olur ???
cd deki resim dosya vs filan arızalı olsa gerek benimde başıma geldi. tüm cdlerde yapıyosa cd-dvd sürücüsünde arıza vardır.