s.a. geçenlerde aldığım 3770k işlemciye slak bi bilgisayarcı çok fazla termal macun sürdü ve bu macun kenarlardan taştı sonra ben de fazlasını temizleyeyim derken toplu iğne ucu kadar bi parça macun nasıl olduysa pinlere sıçradı sonra ben de bunu temizlemek için kürdana peçete sardım ve o bölgeyi sildim bir şey olmuş mudur
işlemciyi berbat etmişmiyimdir????
pinler zarar gördüyse işin yaş normalde termal macunun iletkenlik özelliği olmadığı için sorun çıkartmıyor. yağlı kontak sprey ile yıkamak yeterli oluyor yada varsa tiner ile el ile müdahale hayatın hatası intel ve amd' nin soket F yapısında.
nasıl pinler sıçrıyor işlemcinin kilidi kapalı değil miydi macunu sürerken ?
eğer sürdüğü macun metal içeriyorsa temizlemen gerekir. silikonlu ise gerek yok zaten yukarda belirtilmiş. pinler yamulmuşmu diye kontrol et. eğer sadece macun varsa, yamukluk yoksa işlemciyi takmadan o bilgisayarcıya sor hangi macundan sürdün diye. silikon bazlı birşeyse takıp çalıştırmayı dene. değilse temizlemen gerek
ya zaten işlemcide pin gibi bişey yok pin dedigime bakmayın bakır veya altın (hangisi bilmiyorum) tabakalar var i serisi işlemcilerde pin yok