İşletim CD YApma

HPQ-User
12-02-2010, 17:20   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ARTUr80 sormuş:
Merhaba
İki gün Önde Leptop Altım İşletim Sistemi Win7 ve Bunun Yanında Lisans cd Çıkmadı ve Ben Pcde 640 GB Hardidk Var Bunu 3 Parça Haline Gitirip Win 7 İşletim Sistemini Yeniden Yüklemek İstiyorum Ama Cd Olmadığından Silersem Bir Daha Yükleme Yapamaktan Korkuyorum Bunla İlgili Ne İşllem Yapabiliri. veya Fabrika Ayarlarını nasıl olarak DVD kayıt Edebilirim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
TJ75 CORE I5 430M 2.26 GHZ-6144MB-640GB-DVDRW-15,6''-1024MB HD5650-BT-CAM-W7PRE

Özellikler  
İşlemci Teknolojisi Intel Core İ5
İşlemci Hızı 2.26 GHz
İşlemci Numarası 430M
İşlemci Ön Bellek 3 MB
Hafıza (RAM) Kapasitesi 6 GB
Sabit Disk Kapasitesi 640 GB
İşlemci Markası INTEL
Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
VGA Chipset Markası ATI
VGA Chipset Modeli HD5650
Ekran Boyu(inch) 15.6"
Monitör Tipi WXGA
Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
Optik Sürücü DVD±RW Dual
Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
Ağırlık 2.8 KG
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; GTB6.4)

ufuk_35
12-02-2010, 21:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
800 mesaj

Bilgisayarınız tek kelime ile harika. Güle güle eskitin.

Bilgisayarım sağ tık yönet te disk yönetiminde disk bölümlerinde sağ tıklayıp küçülterek boşluklar oluşturun ve yeni birimler oluşturun.

Süleyman.
12-02-2010, 23:22   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Cihazınız gayet güzel, güle güle kullanın.

Dizüstü bilgisayarlarda uzun zamandır kurtarma DVD'si vermiyorlar. Bunun yerine sabit diskin içinde kurtarma bölümü oluyor. Bu kurtarma bölümünü bir defaya mahsus olarak DVD'lere yazabiliyorsunuz, bu yüzden kaliteli dört-beş adet DVD'yi hazır bulundurmanız yararınızadır. Bu işlem için gerekli yazılım her dizüstü bilgisayar markası için farklı adlar taşısa da, genellikle "Başlat > Tüm Programlar" altında "Recovery Center" benzeri bir adla bulunmaktadır. Oradan yazılımın sizi yönlendirmesi ile gerekli adımları kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Sabit disk bölümünüzden direkt olarak Windows'u yeniden kurabilirsiniz ayrıca. Bunun bir örneğini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz, markaya göre ufak farklılıklar olsa da mantık aynıdır.
https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... mat-atmak_2224.html

Windows üzerinde sabit diskinizi, taşınamayan dosyaların dağılımının izin verdiği ölçüde bölebilirsiniz, bunun da örnek anlatımı linktedir, Vista veya Windows 7 olması fark etmez:
https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... isk-bolme_2330.html

Ayrıca Windows'un beğendiğiniz, kendiniz için özelleştirdiğiniz herhangi bir halinin disk kalıbını kendiniz de oluşturup dilediğiniz zaman formatlamak için bu imajı kullanabilirsiniz. Format sonrası almış olduğunuz imaj aynen yüklenmiş olur. Şu an Windows 7 kullanmadığım için detaylandıramıyorum ama ilgili menüye "Denetim Masası > Yedekleme ve Geri Yükleme Merkezi"nden ulaşabilirsiniz. Adımlar basittir, muhtemelen seçeneklerden hareketle kendiniz halledebilirsiniz.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 12 Şubat 2010 23:26