MRb.Garantisi sürmekte olan bir laptop um var.İşletim sistemi vista.Ben buna xp pro. yüklesem garanti bozulur mu ?
işletim sistemi değiştirme garanti bozar mı?
Garanti bozulmaz. Ama XP yerine Windows 7 kurabilirsiniz.
evet eğer bilgisayarınıza var olan işletim sisteminden önce piyasa çıkan bir işletim sistemi kurarsanız garantisi biter.Size bunu yapmamanızı öneririrm.
Tekrar söyleyelim de, artık anlayan anlar, anlamayan da yanlış anlar: İşletim sistemi değiştirmek, sistemde herhangi bir şekilde yazılımla ilgili herhangi birşey yapmak garantiyi et-ki-le-mez. Bazı teknik servisler bunu söylese de etkilemez, yalan söylüyorlar. Üreticiye göre de değişmez bu durum. Kuralları üretici belirlemiyor, hukuk belirliyor, garanti de üreticinin bir lutfu değil, sizin yasal hakkınız.
Tekrar söyleyelim de, artık anlayan anlar, anlamayan da yanlış anlar: İşletim sistemi değiştirmek, sistemde herhangi bir şekilde yazılımla ilgili herhangi birşey yapmak garantiyi et-ki-le-mez. Bazı teknik servisler bunu söylese de etkilemez, yalan söylüyorlar. Üreticiye göre de değişmez bu durum. Kuralları üretici belirlemiyor, hukuk belirliyor, garanti de üreticinin bir lutfu değil, sizin yasal hakkınız.
Hocam mükemmel analtmışsınız,teşekkürler.
Yanlız elinizdeki orjinal vista eğer recovery bölümünde ise format esnasında sakın orayı silmeyin, fortmat dvd si varsa sorun değil,
Birde bu saatten sonra bencede Win7 ye geçin
ya peki korsan yazılım durumu değiştiriyo mu ???
arkadaşlar elimde samsung s3520 laptop var garanti kapsamında windows 7den pek hoslanmıyorum ve kullanamadım o nedenle xp sp2 kurdum ve mavi ekran hatası aldım almayada devam ediyorum.Garantiye götürcem fakat bazı arkadaşlarım garanti dışı kalmış boşuna götürme felan dediler sizce doğrumu?
ben bir kaç defa garantiye göndermiştim eski laptopumu işltim sistemini değiştirdiğim halde garanti bozulmadı şimdi yeni laptopaldım onunda işletim sistemini değştirdim değiştirmeden müşteri hz. numarasını arayıp danıştım değiştirirsem garanti dışıda kalırmı diye kalmaz dediler garanti sadece donanım için işletim sistemi buna dahil değil dediler eski laptopum acer şimdiki hp her iki firmada işletim sistemini garantiye dahil etmiyor