"İşletim Sistemi Hatası" Win7 den WinXP'ye..

Ales Evranos
20-12-2010, 00:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Öncelikle iyi geceler. Yeni kayıt oldum ve önemli bir sorunum var.

1 kaç ay önce TTNET'in kampayasından exper diamond masaüstü pc aldım  geldiğinde Win 7 Starter kuruluydu. XP kurmayı denedim fakat olmadı  sonrasında Win 7 Ultimate'e geçiş yaptım biraz araştırmadan sonra "SATA,  IDE" olayına denk geldim XP bu yüzden kurulmuyormuş tahminen öyle  düşünüyorum

Foxconn A74ML-K anakart ım var destek hattını aradığımda pc imde  bulunması gereken BIOS un olmadığını söylediler. Yani ordaki şahısın  baktığı biosla benim bios um aynı değil.. Bios um da bu SATAyı IDE ye  değiştiricek yeri bulamadım. XP cd sini taktığımda herşey doğal boot  oluyor kur dosyaları yükleniyor fakat o WIN XP ekran ı gelmiyor CD'den  önyükleme için bir tuşa basın diyor ve orda kalıyor bassam da basmasam  da orda yani sizce ne yapabilirim. BIOS um da gerekli ayarı  bulamadım..

mancukya
20-12-2010, 22:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

sata ide olayini ögrenmissin bir yerlerden peki gerekli Sata driverslarin orjinal oynanmamis XP SP3 icinde geldigini kimse yazmamismi.
Sagdon soldan oynanmis XP cekipte hala bilmeden yazanlar var XP SP3 Sata destegi veriyor kendi cdne Nlite ile entegre et sp3 kolaylikla format atarsin.

Ales Evranos
20-12-2010, 23:51   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

dediğin şeyi denedim ustam :) hem sata entegreli sp2, sp3 denedim orjinal sp2, sp3 de denedim ancak hala olmuyor..

bios sürümüm aşağıdaki resimde..

mancukya
21-12-2010, 02:07   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj

Arkadasim elindeki XPler oynanmis sürüm olabilir sana tavsiyem Sp3 kendin microsft sitesinden yükleyip Nlite ile integre et icinede Drivers falan eklemeye kalkma.
Kurulumda sürüc bölümüne geldiginde mbr kaldirman gerekebilir hard disk hepsini silip (Format degil tekrardan partition olustur)

Ales Evranos
21-12-2010, 18:25   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

umarım dediğin gibi olur ama sanmıyorum..

mancukya
21-12-2010, 18:55   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj

Ales Bios ile isletim sisteminin alakasi ne ?
Sen ordan ide sata dalgasini yapicaksin sendeki biosda o secenek yok o yüzden yapamiyorsun bu sistemin kurulmasina engel degil.
Ya sata driverslari gömeceksin kendi makinene uygun yada oynanmamis sp3 XP kuracaksin hala ayni seyleri söylüyorsun.
Biz bunlari yaptigimiz denedigimiz icin biliyoruz netteki XP paketlerinin 100 % 99 kismi oynanmis icinden dil, drivers gereksiz diye bazi seyleri cikartiyorlar. 

bunuda integre etmeyi deniyebilirsin istersen ayrica o teknik servisdeki elamanlarin bios ile xp kurulmasi arasindaki olayi nasil bagladiginida cok merak ediyorum.

Ales Evranos
21-12-2010, 19:56   |  #7  
OP Taze Üye
4 mesaj

ne biliyim ki ? dediğim gibi anlamıyorum oynanmamış bir xp paketini nerden bulabilirim ? ben sadece forumlarda gördüklerimi denedim ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum