İşletim sistemi modifikasyon sorunu?

wikioogle
16-01-2010, 21:35   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Arkadaşlar sorunum şu: nlite programı ile elimdeki xp işletim sistemimimodifiye etmeye çalışıyorum. nlite ile sp3 güncellemesini xp ye entegreettim. Hatta kişisel driverlarımıda entegre ettim.

Devamı için birkaç sorum olacaktı.

1. Ben bu sisteme birde bazı programlarıda entegre etmek istiyorum.Mesela wmp11, ie8, wlm9.0..gibi bu programla bunu nasıl entegreedebilirim?

2. Şimdi zaten ben kendi sürücülerimi yükledim buraya. Ayrıca birdeSATA sürücülerinide yüklemem gerekiyor mu? Aslında tam olarak şunusoruyorum: Temel olarak SATA sürücüleri ile diğer donanımbileşenlerinin sürücüleri birbirini karşılar mı? Bu iki sürücüarasındaki fark nedir? (Bazı yerlerde sata driverpack hepsini tanırdenmekte, oysaki benim bildiğim SATA bir arabirim olduğuna göresürücüleri diğer bileşenlerinkiyle aynı olmamalı..)

3. Bu sisteme bazı yenilikler eklemek istiyorum: boot ekranı editleme,windows seslerini değiştirme gibi.. Bunları nasıl yapabilirim?

(i386 klasörünün içinde hanğisi nerde? Bazen birkaç farklı yerde izbırakabiliyor ve bu editlemeyi tüm yerlerde yapmazsak boot ekranımızbozuk bir ekran olacaktır diye düşünüyorum. Aslında projem: bootekranına bir flash atmak idi..Ama henüz ekran ve ses kartı ve sata raidtanıtılmadığından verimli olacağını düşünmedim..)

Şimdiden ilğilenenlere teşekkürler.

CarL CoX
17-01-2010, 00:10   |  #2  
CarL CoX avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
614 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

yaaw bunu yapmayın yaaw xp yi neden modifikasyon yapıyosun ki yani modifikasyon istiyosan windows 7 kullan veya ne bilim vista kullan yani sonuçta neye benzetmek isyosan onu kullan arkadaşım modifikasyona ne gerek varki

wikioogle
17-01-2010, 02:53   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Sevğili arkadaşım sende benim gibi: 256 mb ekran kartlı ile beraber sadece 1gb lık tümleşik ram li, 1.6 ghz ve 533 mhz lik intel pentium dual core (sanal çift çekirdekli) külüstür bir kasaya sahip olsaydın; eminimki 32 bitli hatta birkaç tane de pireli böcüklü xp kullanmak isterdin.. Öyleki kasmasın diye güncellemeleri bile kapatıyorken öyle dediğin sistemi kullanmak bana hayaldir.. : d

Diyeceksinki peki modifiye sistemler kastırmaz mı.. Ben görsel temalar falan yapmıyorum zaten. Sadece işime yarayacak birkaç program entegre edicem hepsi bu. Üstelik modifiye theme yapılandırsam bile diğer işletim sistemleri kadar kasmaz. (en baaba ultimate xp modifikasyonları bile %5-10 cpu kullanımına max. 300 mb ram yiyor. Sistemi kastıran bir pro ile %50 lerdeki bir cpu kullanımına hadi gitsin 400-500 mb nolacakki..)

Haa bu arada vista yı işletim sisteminden sayan, gördüğüm nadir insanlardansın.. ; d  (neresini beğendiğinide merak etmiyor değilim.. makinan çok çok canavar olsa dahi..)

Son Düzenleme: wikioogle ~ 17 Ocak 2010 03:15