Bilgisayarımda 250 GB Samsung SATA HDD var ve 4 parçaya bölünmüş durumda. Bu HDD'de 2 tane Windows XP Professional + SP2 + SP3 yüklü ve 1 adet te Vista + SP1 + Güncellemeler + Bazı aplikasyonlar yüklü.
Normal açılışı;
2 seçenekli; Vista ve Earlier Versions şeklinde 2 basamaklı bir yönerge çıkıyordu. Earlier Versions seçildiğinde ise 2 tane XP'den birini seçeceğim ekran geliyordu.
Sorun;
Win Xp'li işletim sistemlerinden birinde Far Cry oyununu oynarken grafik kartında bir sorun belirdi, arkada mavi ekran çıkıp hata dökümü verdi ve hızla makina resetlendi. Tekrar kapatıp açmaya kalktığımda ise o acı görüntü karşımda idi;
"İşletim sistemi yükleme hatası"
Bir de ince uğuldama şeklinde, insanın kafasının içi çınlaması şeklinde, bir ses çıkartmaya başladı makine. Sanıyorum grafik kartından geliyor. İşletim sistemi birazcık kendine geldiğinde o uğuldama da gidiyor. Ama bilgisayarı tekrar kapatıp açmaya kalktığımda işletim sistemi açılma hatası aynen duruyor.
Sanıyorum Vista'nın Boot sisteminde ayar bozukluğu yaşanıyor.
F11 yaparak Boot seçimi seçeneklerinde Samsung HDD'mi seçtim. O zaman Oyun oynadığım işletim sistemi çok zorlu ve geç bir şekilde açıldı. Aynı hatayı oyunu tekrar açıp oynamaya başladığımda tekrar yaptı ve makina resetlendi. Güç bir şekilde Vista'yı açtım, ChkDsk yaptı. Ancak İşletim sistemi yükleme hatası devam ediyor. Ben de F11 ile açmaya çalışıyorum.
Bu bilgisayarımda 1 tane 160 GB dahili Philips IDE HDD var. 1 tane de harici Western Digital 500 GB HDD bağlı.
Ayrıca Sky Star 2 Digital Satellite TV kartım mevcut. ASUS Blutooth Dongle bağlı. Makinede 1 adet Generic Multicard okuyucu bağlı. Saphire 2700 XT GDDR4 ekran kartı bağlı. Bilgisayarda 2 gb ta RAM mevcuttur.
MSI anakartıma çift çekirdekli Athlon 64x2 işlemci bağlı. Oyun konsollarım da var, ama onlar şu an bağlı değil, sadece sürücüleri yüklü.
Bu durumda Sistem repair mi yapayım, format mı atayım, boot tablosunu tekrar mı düzenleyeyim, yoksa başka birşey mi yapayım? Zor da olsa bütün işletim sistemleri şu anda açılıyor.
Bu durumda bana nasıl bir yardım önerebilirsiniz? MSN'den bağlanmak isteyenler için nickim burgutex.
Teşekkürler.