"İŞLETİM SİSTEMİ YÜKLEME HATASI" GİDERME YARDIM

Burgut
04-09-2008, 10:08   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj

Bilgisayarımda 250 GB Samsung SATA HDD var ve 4 parçaya bölünmüş durumda. Bu HDD'de 2 tane Windows XP Professional + SP2 + SP3 yüklü ve 1 adet te Vista + SP1 + Güncellemeler + Bazı aplikasyonlar yüklü.

Normal açılışı;

2 seçenekli; Vista ve Earlier Versions şeklinde 2 basamaklı bir yönerge çıkıyordu. Earlier Versions seçildiğinde ise 2 tane XP'den birini seçeceğim ekran geliyordu.

Sorun;

Win Xp'li işletim sistemlerinden birinde Far Cry oyununu oynarken grafik kartında bir sorun belirdi, arkada mavi ekran çıkıp hata dökümü verdi ve hızla makina resetlendi. Tekrar kapatıp açmaya kalktığımda ise o acı görüntü karşımda idi;

"İşletim sistemi yükleme hatası"

Bir de ince uğuldama şeklinde, insanın kafasının içi çınlaması şeklinde, bir ses çıkartmaya başladı makine. Sanıyorum grafik kartından geliyor. İşletim sistemi birazcık kendine geldiğinde o uğuldama da gidiyor. Ama bilgisayarı tekrar kapatıp açmaya kalktığımda işletim sistemi açılma hatası aynen duruyor.

Sanıyorum Vista'nın Boot sisteminde ayar bozukluğu yaşanıyor.

F11 yaparak Boot seçimi seçeneklerinde Samsung HDD'mi seçtim. O zaman Oyun oynadığım işletim sistemi çok zorlu ve geç bir şekilde açıldı. Aynı hatayı oyunu tekrar açıp oynamaya başladığımda tekrar yaptı ve makina resetlendi. Güç bir şekilde Vista'yı açtım, ChkDsk yaptı. Ancak İşletim sistemi yükleme hatası devam ediyor. Ben de F11 ile açmaya çalışıyorum.

Bu bilgisayarımda 1 tane 160 GB dahili Philips IDE HDD var. 1 tane de harici Western Digital 500 GB HDD bağlı.

Ayrıca Sky Star 2 Digital Satellite TV kartım mevcut. ASUS Blutooth Dongle bağlı. Makinede 1 adet Generic Multicard okuyucu bağlı. Saphire 2700 XT GDDR4 ekran kartı bağlı. Bilgisayarda 2 gb ta RAM mevcuttur.

MSI anakartıma çift çekirdekli Athlon 64x2 işlemci bağlı. Oyun konsollarım da var, ama onlar şu an bağlı değil, sadece sürücüleri yüklü.

Bu durumda Sistem repair mi yapayım, format mı atayım, boot tablosunu tekrar mı düzenleyeyim, yoksa başka birşey mi yapayım? Zor da olsa bütün işletim sistemleri şu anda açılıyor.

Bu durumda bana nasıl bir yardım önerebilirsiniz? MSN'den bağlanmak isteyenler için nickim burgutex.

Teşekkürler.

SAİNT
04-09-2008, 10:41   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

kardeş bu kadar soruniçinden çıkmak zor bazı yerlerini okuyamadım bile okadar uzunki bence temiz bir format en iyisi bu sorunları çokluğuna göre. ve tavsiyem tek bir işletim yazılımı kur pc çerçici pazarı gibi olmuş bu hatayı vermesi normal.

Son Düzenleme: SAİNT ~ 04 Eylül 2008 10:45
Burgut
04-09-2008, 16:02   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

Onu ben de biliyorum kardeşim. Ama Vista'nın ne kadar güncellemesi var makinede ve 3 tane işletim sistemini sil baştan kurmak ne kadar uzun zaman alır biliyor musun? Güncellemeleri ile birlikte benim şu anki makineye dönüştürmem 3 haftamı alır. Ben bu önerini kabul etmeyeyim. Teknik destek verebilecek arkadaş varsa tavsiyesini dinlemeye/okumaya hazırım. Ayrıca benim makinem orta seviye bir makinedir. Ben de öyle veya böyle işimi götürüyorum. Ancak bu sıkıcı uyarılardan kurtulup düzgün bir şekilde açmak istiyorum. PCnin çerçi pazarı gibi olduğuna dair kısmı da hiç görmemiş olayım. Biz hepten amatör insanlar değiliz ki; bir yorgan ve bir döşek bize yeter mantığı ile hareket edelim! Ben bilgisayarı her yönü ile kullanamayacaksam ne yapayım? Daha 1 HDD'im de haricen yatıyor :) Onu da bağlayacağım.. Format benim derdimin ilacı değil.. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim.

SAİNT
04-09-2008, 16:04   |  #4  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

walla kardeş yardımcı olmak isterdim ama bazı konuları çakmam ama sitedeki herkes sana aynı şeyi tavsiye eder gibime geliyor.

Burgut
05-09-2008, 13:38   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
237 mesaj

herşey o kadar basit olsaydı, herkes basar formatı geçerdi. her formatta cihazların ömründen de gidiyor. birazcık tamirden zarar gelmez. uzman birileri tavsiyede bulunursa memnun olurum. yoksa her zamanki gibi kendi başımın çaresine bakacağım.. biraz da paylaşım yapayım, 1-2 makale var:

;tr;304449&x=11&y=13

;tr;307654&x=13&y=13

icompute.info