herşey yazar google da programcılık program yazma falan ama hiç sıfır pc ye işletim sistemi yazma diye birşey yazmaz programlar kodlarla falan yazılır ama hep merak etmişimdir bu pc nasıl var oldu nasıl işletim sistemi yapıldı programlar gün geçtikçe çoğalıyor ama işletim sistemleri öyle değil harddisk verileri fiziksel mi fiziksel değilse nasıl sesimizi kaydedip dinliyoruz bu nasıl oluyor kendimizi kameraya çekip görüntülü ve sesli izliyoruz bu nasıl oluyor fotoğraf çekiyoruz kamerayla bu nasıl oluyor fiziksel olmayan veriler nasıl siliniyor hep merak etmişimdir bunları bence hardddisk verileri asla tam olarak kalıcı silinemez bir gün o verileride kurtaran program çıkar
işletim sistemleri
cevabı çok basit bunların. insanlar Allahın verdiği zekayı kullanıyor ve milyonlarca kez denemeden ve her denemede birşeyler tecrübe ettikten sonra buralara geliyor. Bu arada harddisk konusunda haklısın o verileri kurtaran birçok program şimdide var zaten.
aslında benim ilerde düşündüğüm şimdi güleceksiniz ama eğer başarabilirsem çok zor olduğunu biliyorum tamamen türkçe bir işletim sistemi yazmak
hangi dille yazcan bizim arkilerle java yazalım bitane dioz da sadece dioz ugrasmaya geldimi kimse yok ortalıkta
Bu arada arkadaşlar Türkçemizin "programlama dili" olarak kullanmak için ingilizceden çok daha uygun bir dil olduğunu ve dil uzmanlarının, böyle bir dilin ancak bir "dahi" tarafından çıkarılabileceğini düşündüklerini biliyormuydunuz? Bence bizde yapabiliriz. Önümüzdeki tek engel "başkalarını" gözümüzde çok büyütmemiz.