İsmek 2013 branş yarışmaları
On altı yıldan bu yana verdiği ücretsiz sanat eğitimlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle de sanat üretimlerini destekleyen İSMEK, büyük bir yarışma düzenliyor. 'İstanbul ve Sanat' konulu yarışma; hat, tezhip, ebru, minyatür, çini, makine nakışı, resim ve fotoğraf branşlarında gerçekleştirecek. Eser sahiplerinin, çalışmalarına İstanbul'u İstanbul yapan değerleri yansıtmasının hedeflendiği yarışmaya, İSMEK'in yanı sıra hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim veren diğer kurumlar ile usta ve sanatkârlardan eğitim almış veya almaya devam eden kursiyerler ile üniversite öğrencileri katılabilecek.
İstanbul ve Sanat Konusu Ele Alınacak
İsmek, düzenlediği yarışma ile, İstanbul sınırları içerisinde ikamet eden sanatçı adaylarının, 'yaşadıkları şehrin tarihi, kültürel ve sanatsal zenginliğinin farkına vararak düşüncelerini sanat yoluyla yansıtmalarını, bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirerek kültürel, sanatsal ve eğitsel çalışmalarını ortaya çıkarmalarını ve başarılı bulunan eser sahiplerinin ödüllendirilmesi'ni hedefliyor.
Yarışmacıların, İstanbul'un tarihini, kültürünü ve sanatsal zenginliğini merkeze alan 'İstanbul ve Sanat' konulu eserleriyle katılabilecekleri yarışmada dereceye giren eserlere toplam 99 bin TL ödül verilecek. Yarışmada hat, tezhip, minyatür, çini, ebru branşlarında; 1.'lik ödülü 5000 TL, 2.'lik ödülü 4000 TL, 3.'lük ödülü 3000 TL, mansiyon ödülü ise 1500 TL olacak. Resim, makine nakışı ve fotoğraf dallarında ise 1.'ye 4000 TL, 2.'ye 3000 TL, 3.'ye ise 2000 TL ödül verilecek. Yarışmada mansiyon ödülü almaya hak kazananlar ise 1500 TL ödülün sahibi olacak.
Eserleri, Sanatında Duayen İsimler Değerlendirecek
Profesyonel olarak eğitim veren sanatçılara ve İSMEK personeline kapalı olan yarışmaların jüri üyeleri ise, icra ettiği sanat dalında duayen olarak bilinen usta isimlerden oluşuyor. Yarışmanın hat branşında Hüseyin Kutlu, Davut Bektaş ve Yrd. Doç. Ali Rıza Özcan, tezhip branşında Prof. Çiçek Derman ile Mamure Öz, çini branşında Prof. Sitare Turan Bakır ile Prof. Selçuk Mülayim, minyatür branşında Gülbün Mesara ile Prof. Faruk Taşkale, ebru branşında Hikmet Barutçugil ile Mahmut Peşteli, fotoğraf branşında Ufuk Duygun ile Serkan Turaç, makine nakışı branşında Prof. Şerife Atılgan ile Yrd. Doç. Yakude Develioğlu, resim branşında ise Prof. Kemal İskender ile Yrd. Doç. Devabil Kara jüri üyesi olacak.
Yarışmanın Genel Katılım Şartları
Yarışmayla ilgili genel katılım Şartları İSMEK web sitesinden indirilebiliyor. Buna göre yarışmaya, İstanbul genelinde İSMEK ya da Hayat Boyu Öğrenme kapsamındaki diğer kurum ve kuruluşlarda, ayrıca çevresince bilinen usta ve sanatkârlarda eğitim almış veya almaya devam eden kursiyerler ve üniversite öğrencileri katılabilecek. Yarışmalara katılım kurumsal değil, bireysel olarak gerçekleşecek. Yarışmalara alanında profesyonel olan akademisyen, usta öğretici, ilgili branşta eğitim veren vb. kişiler katılamayacak. Yabancı uyruklu kursiyerler ise oturma iznini ibraz ederek yarışmaya katılabilecek. Her yarışmacı, en fazla iki kategoride birer eserle yarışabilecek. Yarışmaya katılan eserlerin daha önceden herhangi bir yarışmaya katılarak derece almış ve sergilenmiş olmaması gerekiyor. Yarışmada ilk üçe giren ve mansiyon alan ürünler yarışmacıya teslim edilmeyecek, eser bütün telif hakları ile birlikte İSMEK'e ait olacak. Yarışmalara jüri üyeleri ve birinci dereceden yakınları, İSMEK çalışanları ve yöneticilerin birinci dereceden yakınları katılamayacaklar.
İSMEK Branş Yarışmalarına müracaatlar, 05.04.2013 – 10.04.2013 tarihleri arasında mesai bitimine kadar yapılacak. Yarışacak eserler, Anadolu yakasında İSMEK Bağlarbaşı Türk İslam Sanatları İhtisas Merkezi'ne (0216 334 91 28), Avrupa yakasında İSMEK Fatih Çukurbostan Atölye'ye (0212 534 08 30) eser sahipleri tarafında elden teslim edilecek. Yarışmaya gönderilen ve dereceye giremeyen ürünler 01-05-2013 / 10-05-2013 tarihleri arasında aynı merkezlerden geri alınabilecek.
Kaynak: http://www.ismekkurs.com - http://ismek.ibb.gov.tr/bransyarismasi2013