İSMEK'İN 2025-2026 Kurs Başvuruları Başlamıştır.

webmasteryolcu
01-09-2025, 09:15   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
65 mesaj

İstanbul'da yaşayanlar için ücretsiz kurs fırsatı başladı. 1996 Yılından beri milyonlarca insanın eğitim ve sertifika sahibi olduğu İSMEK kursları 2025-2026 eğitimm öğretim dönemi kayıtları başlaldı. 

Geçtiğimiz yıllarda adını Enstitü İstanbul İsmek olarak değiştiren kurum şuan da 150 kurs merkezi ve 1500'den fazla yüz yüze kurs seçeneği sunmaktadır. Aynı zamanda vakti olmayanlar içinde 400'den fazla uuzaktan eğitim seçeneği bulunmaktadır.

İsmek kursları online kayıt ve daha fazla bilgi için aşağıda yer alan bağlantıları kulanabilirsiniz.

enstitu.ibb.istanbul - www.ismekkurs.com

Resmi duyuru aşağıdıadır.

Enstitü İstanbul İSMEK’te 2025-2026 eğitim dönemi için başvurular, 1 Eylül 2025 tarihinde başlıyor. Gelecek hayali kuran, kariyer hedefleyen ve kendini geliştirmek isteyen İstanbulluların yaşam boyu eğitimdeki tercihi olan Enstitü İstanbul İSMEK’te yeni dönem eğitimlerinin başlama tarihi ise 15 Eylül. Açılacak 4 yeni uzmanlık okulu ile birlikte toplam 150 merkezde verilecek eğitimler için başvurular, internet sitemiz ile İstanbul Senin uygulaması üzerinden yapılabilecek. 2019 yılından bu yana 3,5 milyonu aşkın İstanbullunun hayatına dokunan Enstitü İstanbul İSMEK’te başvurular yıl boyu devam edecek.

Enstitü İstanbul İSMEK, yeni bir eğitim dönemine daha ‘merhaba’ demeye hazırlanıyor. 2019 yılından bu yana yüz yüze ve uzaktan eğitimleriyle 3,5 milyonu aşkın İstanbullunun hayatına dokunan Enstitü İstanbul İSMEK’te, 2025-2026 eğitim dönemine başlayacak olmanın heyecanı yaşanıyor. Toplumun her kesimini kapsayıcı, çağdaş bir anlayışla verdiği eğitim hizmetiyle İstanbul’un üreten yüzü olan Enstitü İstanbul İSMEK’te yeni dönemde ilk ders zilinin çalmasına sayılı günler kaldı. 2025-2026 eğitim dönemi için başvurular, 1 Eylül 2025 Pazartesi günü başlıyor. Gelecek hayali kuran, kariyer hedefleyen ve kendini geliştirmek isteyen İstanbullular, 150 merkezde verilecek eğitimler için 1 Eylül günü saat 10.00’dan itibaren Enstitü İstanbul İSMEK’in internet sitesi üzerinden ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İstanbul Senin mobil uygulaması üzerinden başvuru yapabilecek. Enstitü İstanbul İSMEK’te 2025-2026 dönemi için ilk ders zili ise 15 Eylül’de çalacak. Yeni eğitim dönemi ile birlikte İstanbullular için yeni hayallere, yeni umutlara kapı aralanacak. 

4 Yeni Uzmanlık Okulu
Gelecek hedeflerine Enstitü İstanbul İSMEK’le birlikte yürümek isteyen İstanbulluları yeni dönemde pek çok yenilik bekliyor. Her yaştan, her kesimden, her meslek grubundan İstanbullunun eğitim ihtiyacına, geniş eğitim yelpazesiyle yanıt veren Enstitü İstanbul İSMEK, yeni dönemde 4 yeni uzmanlık okulunu da hizmete açıyor. Gastronomi ve mutfak sanatları alanında hizmet verecek Arnavutköy Fırıncılık ve Pastacılık Okulu ile moda ve tekstil alanında hizmet verecek Arnavutköy Moda Okulu, açılacak yeni uzmanlık okullarından ikisi. Şişli’de açılacak “Yapay Zeka Okulu” ve Ümraniye’de açılacak “Müzik ve Gösteri Sanatları Okulu” ile birlikte Enstitü İstanbul İSMEK, yeni dönemde toplam 22 uzmanlık okulu ile İstanbullulara ileri düzeyde sanat ve meslek eğitimleri verecek.  

Dükkan İstanbul ile Katılımcılar Ürettiklerini Kazanca Dönüştürebilecek 
Enstitü İstanbul İSMEK katılımcılarının, ürünlerini satışa çıkarıp kazanç sağlayabilecekleri Müze Gazhane Dükkân İstanbul satış ofisi de yeni dönemde hizmete açılacak. Enstitü İstanbul İSMEK, 2024-2025 eğitim döneminde de Şişhane ve Süleymaniye’de iki satış merkezini İstanbullularla buluşturmuştu. Katılımcılar bu satış merkezleri sayesinde, eğitimlerde öğrendikleriyle ürettiklerini kazanca dönüştürebiliyor. 

Tasarım ve Üretim Atölyeleri
Enstitü İstanbul İSMEK, verdiği nitelikli eğitimlerle katılımcılarına kazandırdığı teknik becerileri üretime dönüştürmeleri adına önemli bir adım atıyor. 2025-2026 eğitim döneminde İstanbullularla buluşacak olan “Tasarım ve Üretim Atölyeleri”, eğitim sürecinde edinilen bilgi ve becerilerin özgün ürünlere dönüşmesini sağlayarak hem mesleki gelişimi destekleyecek hem de toplumsal fayda yaratacak. Kadın istihdamını ve sosyal adaleti destekleyen bu yeni eğitim modeli, özgün tasarımlarla nitelikli üretime de öncülük edecek. 
Yeni dönemde hayata geçirilecek Tasarım ve Üretim Atölyeleri’nin katılımcılara, uygulamalı üretim deneyimi, ürettiği ürünlerin kurumsal satış ağında yer alarak ürün satışından doğrudan pay alma gibi faydalar sağlaması hedefleniyor. Katılımcıların bu atölyelerden yararlanabilmeleri için Enstitü İstanbul İSMEK’te ilgili alandaki eğitim programlarından en az 1 temel ve 1 ileri seviye programdan başarı ile mezun olmaları gerekiyor. Belirlenen koşulları sağlayan ve vergi muafiyet belgesine sahip olan adaylar, Tasarım ve Üretim Atölyeleri’nde eğitmenlerin gözetiminde ürettikleri özgün ürünleri, Enstitü İstanbul İSMEK’in satış mağazalarında satışa sunarak gelir elde edebilecek. 

Yeni Döneme Yeni Programlar
Enstitü İstanbul İSMEK, 2025-2026 eğitim döneminde Mesleki ve Teknik, Kişisel Gelişim, Güzel Sanatlar ile El Sanatları ve Zanaat olmak üzere 4 ana dalda eğitim vermeye devam edecek. Eğitim içeriklerini İstanbulluların eğitim ihtiyaçları doğrultusunda geliştirip zenginleştiren Enstitü İstanbul İSMEK, yeni dönemde program yelpazesini yeni eğitimlerle genişletecek. Bilişim teknolojilerinden gastronomi ve mutfak sanatlarına, çocuk gelişiminden moda ve tekstil teknolojisine, robotik ve yapay zekâdan sahne ve gösteri sanatlarına kadar pek çok alanda nitelikli ücretsiz eğitim hizmeti sunan Enstitü İstanbul İSMEK, yeni dönemde 1500’ü aşkın programda eğitim verecek.   

Uzaktan Eğitimde 450’yi Aşkın Program
2025-2026 eğitim dönemine, video tabanlı (asenkron) 340 programla 1 Ağustos’ta başlayan Uzaktan Eğitim Merkezi’nde 1 Eylül itibarıyla canlı (senkron) eğitimlere kayıtlar başlayacak. İstanbullulara kendi ortamında ve kendi öğrenme hızında eğitim alma imkânı sunan Enstitü İstanbul İSMEK Uzaktan Eğitim Merkezi’nde yeni dönemde 450’den fazla eşzamanlı/eşzamansız programda eğitim verilecek. Yeni dönemde hizmete açılacak Yapay Zeka Okulu’ndaki eğitimlere de, uzaktan eğitimdeki senkron ve asenkron programları ile destek verilecek. 
Yeni dönemde daha güçlü bir teknolojik alt yapı ile hizmet vermeyi hedefleyen Uzaktan Eğitim Merkezi’nde, katılımcıları yeni pek çok program bekliyor. “Z Brush 1”, “Glütensiz Mutfak: Tatlılar”, “Gezi ve Tatilde Türk İşaret Dili”, “Canva ile Web Sayfası Hazırlama”, “Coğrafi İşaretli Simit Çeşitleri”, uzaktan eğitimin ilgi çekici yeni programları arasında yer alıyor. “Temel Ofis Programları”, “Excel 2019 Kullanımı”, “Daily English 1”, “Güzel Konuşmaya Hazırlık” ve “Kremalı Trend Pastalar” geçtiğimiz dönemin en çok tercih edilen programlarıydı. Geçtiğimiz eğitim döneminde 700 binden fazla İstanbulluya dilediği yerden, dilediği zamanda eğitim alma imkânı sunan Uzaktan Eğitim Merkezi, 2025-2026 döneminde 1 milyon katılımcıya ulaşmayı hedefliyor.