Arkadaşlar iso dosya türü hakkında beni bildirir misiniz?
Bi de arkadaştan gördüm İso dosyasını cd ye yazınca tek dosya birçok dosya oluyor...
Son olarak iso dosyası nasıl oluşturulur...
TŞK...
Arkadaşlar iso dosya türü hakkında beni bildirir misiniz?
Bi de arkadaştan gördüm İso dosyasını cd ye yazınca tek dosya birçok dosya oluyor...
Son olarak iso dosyası nasıl oluşturulur...
TŞK...
iso dosyası bildiğim kadarı ile bir cd image türüdür, sanal cd de deniyor sanırım. Bu sayede pc ye cd taqmadan sabit disk üzerinden cd çalıştırabilirsiniz.(ben arşivimdeki cd leri dvd ye yazmak için kullanıyorum çoğu kullanıcı gibi ) Bunu oluşturmak için ücretsiz olarak chipinde önceden verdiği ashampoo burning studio 5 i kullanabilirsiniz.
Yarattığınız image ları pc de okumak içinde daemon tools kullanabilirsiniz.
yardımcı olabildim umarım.. kolay gelsin.
İso demek imaj almak demek bazı cd ler bilgisayara attımmı çalışmaz onun için bu tür cd ler imaj alınır iso dosyası denir.bunun için isobustor prg var.
ISO'leri cd yazmak için nero7'yi kullanabilirsinn
selamss arkaaşların da dediği gibi iso, ((bir image(görüntü))
dosya türü. yani ghost gibi bişiy. bu tür dosyalar cd kopyalarının bire bir olarak ta kendisidir.İndirdiğin ,iso dosyasını neroda sağa tıklayarak kalıbı diske yaz dediğinde , nero bu dosya kalıbını içeriğini açarak cd ye yazar. işte yazdığın cd ye bakarsan tek bir dosya olmadığını göreceksin. eğer yazmadan sıkıştırılmış bu kalıbın içindeki dosyaları görmek istersen isobuster, yada winiso programını kullan ..
dj duman ___ sevgi saygılar ..