işsizlik maaşı nasıl alınıyor

selim_firat
23-02-2016, 13:57   |  #1  
selim_firat avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj

işsizlik maaşı almak için gerekli şartları sağlayan (son 3 yıl içinde ssk lı geçirilen gün sayısı,son 1 yıldır aynı iş yerinde çalışma vs.) ve herhangi bir nedenle işinden istifa etmek isteyen kişiler,sağlık şartlarından dolayı çalışamayacağını belirtip istifa ederlerse kendilerine işsizlik maaşı bağlanıyor.(gerçekten hasta olmayıp da dilekçeye bunu yazmanın herhangi bir cezai yaptırımı var mıdır bilmiyorum.)

2013 yılında çok mutsuz olduğum iş yerinden kendimi bir türlü attıramadım ama yeni bir iş bulana kadar da işsizlik maaşına ihtiyacım vardı.bu şekilde istifa eden bir arkadaşımın önerisiyle istifa dilekçeme "sağlık nedenleriyle" istifa ettiğimi belirttim.tabii gerçekten de uzman hekim raporuyla kanıtlayabileceğim bir rahatsızlığım vardı.(mitral kapak yetmezliği)

istifa ettikten sonra işkur'un sitesinden gerekli girişleri yaptım,heyecanla ve pek de umutlu olmayan bir şekilde sonucu beklemeye başladım.birkaç hafta sonra telefonuma 6 ay süreyle işsizlik maaşımın bağlandığına dair sms geldi.

2013 yılından sonra bu durumla ilgili herhangi bir değişiklik olmadıysa işsizlik maaşını istifa etseniz bile(tabii sağlık nedenlerini bahane ederek) alabilirsiniz.

zardanadams
28-10-2016, 11:21   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

İşimden istifa ederek ayrılmayı düşünüyorum fakat Piyasa Anketi sitesindeki işsizlik maaşı hesaplama
bölümünden hesap yaptığımda maaş alamıyacağım sonucu çıkıyor. Kendi
isteğimizle ayrılmanın bir istisnası var mıdır? Bu konuda beni
bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.

canerucar3443
19-01-2019, 16:13   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

sistem değişmedi sanırım hala aynı