İşte 5-0''lık fenerbahçe farkı

Hiper£l£v£nKids
07-08-2008, 12:00   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj

Fenerbahçem Avrupa yolunda emin adımlarla ilerliyor sonraki rakip Partizan...Semih'in tam 4 gol atım Emre'nin penaltıyla attığı 1 golle maçı 5-0 alan Fenerbahçe  3. Ön Eleme turuna yükseldi...

İşte Fenerbahçe.org'dan yapılan Resmi Açıklamalar

1/MTK 0-5 Fenerbahçe

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Fenerbahçemiz, deplasmanda Macaristan'ın MTK Budapeşte takımıyla karşılaştı. Takımımız karşılaşmadan 5-0 gibi net bir skorla galip ayrılarak bir üst tura çıkmaya hak kazandı. Takımımız bir üst turda Partizan takımı ile karşı karşıya gelecek.

Karşılaşmanın dakikaları şöyle:
1. dakikada Roberto Carlos'un uzun ortasıyla ceza sahasına hareketlenen Güiza, penaltı noktası üzerinde sağ ayağının dışıyla dokundu, kaleci Vegh son anda topu kornere çeldi.
5. dakikada Fenerbahçe'nin geliştirdiği atakta Kazım'ın sağdan ortasında, uzak direkte Güiza'nın vuramadığı top Semih'in önünde kaldı. Semih, topu kale önünde düzelttikten sonra sol ayağıyla düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. 0-1
9. dakikada Roberto Carlos'un derinleme pasında soldan ceza sahasına giren Güiza'nın vuruşunda top yandan auta çıktı.
12. dakikada Bori'nin yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta kalecimiz Volkan topa sahip oldu.
40. dakikada soldan kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde topu önünde bulan Balogh'un dönerek vuruşunda Volkan'ın çeldiği topu, savunmamız uzaklaştırdı.

İKİNCİ YARI

55. dakikada MTK Budapeşte atağında Urban'ın ceza yayı üzerinden dönerek vuruşunda Volkan topu kontrol etti.
57. dakikada Roberto Carlos'un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top direğin yanından auta çıktı.
61. dakikada Fenerbahçemizin geliştirdiği atakta Gökhan'ın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Semih, aşırtma bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 0-2
67. dakikada MTK Budapeşte defansında Zsidai'nin ceza sahası içinde topa elle müdahale etmesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Emre, topu ağlara göndererek, Fenerbahçemizin 3. kendisinin ise takımımızdaki ilk golünü kaydetti. 0-3
70. dakikada sağ kanattan gelişen MTK Budapeşte atağında Pal, Roberto Carlos'tan sıyrıldıktan sonra ortasını yaptı, arka direkte Urban topa vuramadı.
76. dakikada Fenerbahçe'nin kontratağında Burak'ın pasıyla hareketlenen Semih, kaleciyle karşı karşıya kaldı oyuncumuzun vuruşu yandan auta çıktı.
79. dakikada Emre'nin pasıyla topla buluşan Roberto Carlos'un ceza sahası dışından sert şutunda defansa çarpan top Semih'in önünde kaldı. Semih'in dönerek vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-4
81. dakikada Burak'ın sağdan ortasında arka direkte iyi yükselen Semih, topu ağlara gönderdi. 0-5
90. dakikada Uğur'un soldan kullandığı kornerde Semih ön direkte kafayla vurdu, kaleci Vegh topu kornere çeldi.

STAT: Ferenc Szusza
HAKEMLER: Martin Atkinson , David Richardson , Ian Gosling  (İngiltere)
MTK BUDAPEŞTE: Vegh , Horvath , Lambulic , Balogh , Pollak , Pinter , Nagy , Zsidai , Pal  (Kulcsar dk. 71), Bori , Urban
FENERBAHÇE: Volkan , Gökhan , Lugano , Edu , Roberto Carlos , Kazım  (Burak dk. 65 ), Selçuk , Uğur , Alex  (Emre dk. 65), Semih , Güiza  (İlhan dk. 75 )
GOLLER: Semih (dk. 5, 61, 79 ve 81), Emre (dk. 67 pen.)
SARI KARTLAR: Urban (MTK Budapeşte), Gökhan, Kazım, Burak (Fenerbahçe)

2-Semih tarihe geçti

Fenerbahçemizin MTK ile yaptığı karşılaşmada 4 gol atarak takımımızın galibiyetinde büyük paya sahip olan Semih Şentürk aynı zamanda tarihe geçti. Oyuncumuz attığı 4 golle Fenerbahçemizin ve Türk Futbolu'nda 'Avrupa Kupası tarihinde bir maçta en çok gol atan futbolcusu' oldu.

Semih, maç sonrasında bu başarının gurur verici ama önemli olan takımın başarısı olduğunu söyledi. Oyuncumuz "Şu anki sistemde biraz gerideyim. Top bizdeyken Güiza'ya yardım ediyorum. Bunu da ilk yarıda başarıyla yaptığımı düşünüyorum. Güiza ikinci yarıda çıkınca ileriye çıktım ve bulduğum pozisyonları iyi değerlendirerek golleri attım. Açıkça söylemek gerekirse MTK bizim ayarımızda bir takım değildi. Partizan'ı da eleyip Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istiyoruz.
Takıma katıldığından beri hocamız benimle çok ilgilendi ve toplantılar yaptı. Yeni bölgemde iyi oynayacağımı ve bende bu yeteneğin olduğunu söyledi. Burada beni deneyeceğini söyledi ve burada da şuan iyi oynadığımı, hocamızın verdiği taktiği yerine getirdiğimi düşünüyorum. Takım olarak da hocamızın sistemi ve çabuk pas oynama isteğini yerine getiriyoruz. Umuyorum ilerleyen zamanlarda daha da iyi duruma geleceğiz.
"Nöbetçi veya başka şeyler dendi ama buna aldırmadım. Hiç küsmedim. Bu benim kendi özelliğim diye düşünüyorum. Sonradan oyuna girsem de yeni başlıyormuş gibi hırsla oyuna girdim. Eleştirilere kulak asmadım. Tabii ki kötü olduğumda eleştirilmek isterim ama iyi olduğumda da övgü almak gerekir. Milli takımda da aynı şeyi yaptım ve goller attım. Görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum ve bu nedenle de mutluyum. Hocamız tüm spekülasyonlara rağmen beni oynatıyor. Ben de Onun verdiği taktiği yerine getirdiğimi düşünüyorum. Umuyorum bundan sonra daha da başarılı olacağım" dedi.
"Artık Türkiye'nin golcüsü oldun Bu sende baskı yaratıyor mu?" şeklindeki sorusuna da yanıt veren Semih Şentürk, "Bu bende baskı yaratmıyor. Tabii takımda herkes oynamak ve ilk 11'de olmak ister. Ben de kendimi buna göre ayarlıyorum ve idmanlarda bunun için çalışıyorum. Bu çıkışımın da devam etmesini istiyorum. Allah sakatlık veya bela vermezse daha çok maçlarda Fenerbahçe için goller atmak istiyorum" diye konuştu.

Bir çok ünlü ve pahalı golcü transferler arasında olmanın kendisinde bir rahatsızlık yaratıp yaratmadığı sorusu hakkında da yorumda bulunan Semih, "Ben 9 yıldır Fenerbahçe'deyim ve bir rahatsızlık hissetmiyorum. Çok yıldız forvetler geldi ve ben onlardan da bir şeyler de öğrendim, öğrenmeye de devam edeceğim. Daha çok oynama şansı buldukça, kendimi daha da geliştirerek, daha iyi olacağımı düşünüyorum" dedi.

3-Uefa:Semih Ateşledi

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında MTK Budapeşte karşısında aldığı 5-0'lık farklı galibiyet, UEFA'nın resmi internet sitesinde de büyük yankı uyandırdı. "Fenerbahçe sıçramasını Semih ateşledi" başlığıyla verilen yorum-haberde Fenerbahçe'nin, özellikle Semih'in performansı sayesinde zorlanmadan tur atladığına değinildi.
Maçla ilgili olarak UEFA'nın sitesinin manşetinden verilen haber-yorumda şu görüşler dile getirildi:
"Semih Şentürk'ün 4 golle yıldızlaştığı maçta Fenerbahçe müthiş bir şekilde Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turuna yükseldi. MTK Budapeşte'yi 5-0 eleyen Fenerbahçe toplamda 7-0 ile tur atladı.
Erken atak
Türk devi Macaristan'a geçen çarşamba kendi evindeki 2-0'lık galibiyetle gelen özgüvenle gitti ve bıraktığı yerden devam etti. Kazım'ın pasını önünde bulan Semih henüz 5.dakikada 3 metreden topu filelere gönderdi. Ev sahibi daha sonra bir kaç fırsatı değerlendiremeyince akşamın 2. golünü bulan yine Fenerbahçe oldu. Maçta bir saatin dolmasından bir dakika sonra Semih ceza sahasının hemen dışından yaptığı aşırtma vuruşla kaleci Zoltan Vegh'i avladı.
Yıkım arttı!
Bu golün ardından bir prestij golü bulmaya çalışan MTK orta sahada daha fazla boşluk bıraktı ve bu da 5 dakika sonra 3-0 geriye düşmelerine neden oldu. Laszlı Zsidai'nin eliyle oynamasının ardından kazanılan penaltı atışını gole çeviren Emre Belözoğlu takımını 3-0 öne geçirdi. MTK Budapeşte'nin yıkımı 79.dakikada biraz daha arttı. Roberto Carlos'un savunmadan seken topunu önünde bulan Semih dönerek yaptığı müthiş vuruşla hat-tricke imza attı. Bir dakika sonra Burak Yılmaz'ın ortasında bir kez daha sahne alan Semih güzel bir kafa vuruşuyla gecenin performansını güzel bir sonla noktaladı.
Semih tarihe geçti!..
Gecenin yıldızı Semih bir Avrupa Kupası mücadelesinde 4 gol atan ilk Türk oyuncu oldu.Fenerbahçe; Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Sırbistan temsilcisi Partizan Belgrad'la eşleşti"

İşte muhteşem maçın muhteşem golleri

Umarım Partizan'ı gene bu şekilde eleyerek gruplara kalır ordanda en kötü yarı finale çıkarız.Tabi çıkarız Çünkü biz Fenerbahçeyiz Çünkü biz Fenerbahçeliyiz Çünkü biz Türkiyenin En Gelişmiş Spor Klübüyüz!!!

KahkahaGülüşGülümsemeŞaşkınAlkışBeğendimAğlıyorAşk

Son Düzenleme: Hiper£l£v£nKids ~ 07 Ağustos 2008 12:22
Banned
07-08-2008, 12:13   |  #2  
Banlandı
1,447 mesaj

Zayıf Takımlara Herkes fark atar Bakalım diğerlerinide aynısını yapabilcekmi fb görecğiz :D

hiko91
07-08-2008, 12:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,899 mesaj

gorcez:):)):):tabıkı yenerız yawf:9

Fatih_ARMAĞAN
07-08-2008, 12:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
suskun_kral
Zayıf Takımlara Herkes fark atar Bakalım diğerlerinide aynısını yapabilcekmi fb görecğiz :
Rıdvan DİLMEN'in dediği gibi Bu sadece Ciddi bir antrenmandı..

Fakat Aynı Galibiyeti sizin tuttuğunuz takıp yapsa idi ben aynen şöyle derdim..

"İnşallah aynı sonuçları diğer takımlardada alır.."

viking20
07-08-2008, 13:08   |  #5  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Semih in kaçırdığı gol inanılmazdı.

sah1n
07-08-2008, 14:49   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım.

VOY
07-08-2008, 15:00   |  #7  
Yıllanmış Üye
922 mesaj
suskun_kral
Zayıf Takımlara Herkes fark atar Bakalım diğerlerinide aynısını yapabilcekmi fb görecğiz :
tabi görücez bakalım önündeki maçlarda napıcak acaba :S :DCool

En BüYüK BeŞiKtAş . Siyahı yaşıyoruz beyazı arıyoruz çArşı...

07BENER07
07-08-2008, 15:41   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,699 mesaj

sanki maçı kendi evimizde oynadık :):):)

PsK_Pc_06
20-09-2008, 02:28   |  #9  
PsK_Pc_06 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
752 mesaj
suskun_kral
6s dışında galiba zuahahahahahahhahahahahaha az kala ne lüğü belirsiz takımdan fark yiyecektiniz bea zuahhahahaha dediği lafa bak puhahahahahahahahahah KahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha