İşte Dünyanın en küçük bilgisayarı

CHIP Online
30-08-2008, 06:09   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

İnce laptop'ları, küçük PC'leri unutun... Space Cube hepsinden daha küçük, hepsinden daha hafif.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/iste ... lgisayari_8465.html

Dünyanın en küçük bilgisayarı olarak tanıtılan Space Cube, her kenarı 2 inç (yaklaşık 5 cm) büyüklüğünde bir küp. Özel bir RedHat Linux işletim sistemiyle çalışan ve 300MHz işlemciye sahip olan Space Cube'un hafızası sadece 64MB. USB, serial, Ethernet, VGA ve hoparlör desteği de bulunan Space Cube'un en ilginç özelliği ise, hiç kuşkusuz SpaceWire adı verilen giriş. Bu giriş, NASA tarafından uzay mekiklerinin içinde kullanılan cihazlarla bağlantı imkanı sağlıyor.

Shimafuji Corporation tarafından üretilen ve yaklaşık 3.000 YTL'lik etiket fiyatıyla satışa sunulacak olan Space Cube'un bu yılın sonuna kadar görücüye çıkması bekleniyor.

CHIP Online yorumu:
Shimafuji Corporation, Space Cube'u tabii ki sıradan bir ev kullanıcısı için üretmemiş. Başka bir deyişle bu ufaklık Crysis oynamanız için pek de yeterli bir güce sahip değil. Uzay mekikleri için ürettiği cihazlarla tanınan şirket, Space Cube'u da aslında bu amaçla vitrine çıkartıyor. Tabi bahçesinden uzaya bir roket göndermeyi düşünenler de ilginç ürüne sahip olmak isteyebilir.

Tüm konu: İşte Dünyanın en küçük bilgisayarı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sıradan bir kullanıcı bu bilgisayara sahip olmak ister mi?

_OnuR_
30-08-2008, 11:38   |  #2  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
890 mesaj

Ben istemem

Fattur
30-08-2008, 13:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Tabi bahçesinden uzaya bir roket göndermeyi düşünenler de ilginç ürüne sahip olmak isteyebilir.

bunu isterdim doğrusu

unart
30-08-2008, 13:27   |  #4  
unart avatarı
Üye
77 mesaj

valla benim işimi yaramaz :P

hepatit
31-08-2008, 22:51   |  #5  
Taze Üye
8 mesaj

akıllı ev projesinde fiyatı ucuz olursa kullanılabilir. Benim emekli olunca yapacağım evde düşünebilirim.ama bu işi gp2x te stabil olarak yapabilir.onda da linuks var bir gün herkes pardusçu olacak türkiyede ...

BlackStar32
31-08-2008, 23:16   |  #6  
Yeni Üye
49 mesaj

İşin ilgnç yanı, acaba uzay mekiğindeki cihazların neden küçük ve linux tabanlı extra bir bilgisayara ihtiyacı olur?Hem de 300 mhz işlemcili :S