İşte Microsoft'un Kasım yamaları...

CHIP Online
07-11-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft'un Kasım yamaları geliyor: Bu ayın şaşırtan olayı ise, Windows'un nefes alacak olması...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/iste ... yamalari_23411.html

Resimlerle: Windows 7 için 50 ipucu

Microsoft her ayın ikinci Salı günü yayınladığı Windows, Office ve Mac'teki açıklarını kapatan gelenekse yamalarını yayınlamaya hazırlanıyor.

Microsoft'un bu ay yayınlayacağı güncellemeler 11 adet açığı kapatıyor. Yazılım devi bu açıklardan bir tanesini kritik, bir tanesini de önemli olarak nitelendirdi. Bu ay Windows için herhangi bir güncelleme olmayacak.

İşte bu Salı günü Microsoft'un güncelleme yayınlayacağı hizmetleri; Microsoft Office XP SP3, Microsoft Office 2003 SP3, Microsoft Office 2007 SP2, Microsoft Office 2010 (32-bit & 64-bit), Microsoft Office for Mac 2011, Microsoft PowerPoint Viewer, Microsoft Forefront Unified Access Gateway 2011.

Tüm konu: İşte Microsoft'un Kasım yamaları...

Resimlerle: Windows 7 için 50 ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Yazılımlarınızı güncel tutuyor musunuz?

Kapalı Hesap (154666)
07-11-2010, 19:48   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Windows zaten yamalıklı bohça gibi çıkıyor.
Bir kere de tam olarak sürülse de çalıştıklarına kanaat getirsek

Kapalı Hesap (186082)
07-11-2010, 20:22   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,770 mesaj

Güncelleştirmeler falan kapalı :) 256 ram 1.60 ghz ile güncelleştirme yapsam batar iyice pc:D

uGuR.uK
07-11-2010, 21:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Windows zaten yamalıklı bohça gibi çıkıyor.
Bir kere de tam olarak sürülse de çalıştıklarına kanaat
bahsettiğin şey basit bir program falan değil ki en basit işe yarayan ufacık yazılımlar bile sürekli güncellenirken on binlerce dosyaya, milyonlarca satır koda sahip bir yazılımın %100 sağlam çıkması beklenemez...

Kapalı Hesap (154666)
07-11-2010, 23:15   |  #5  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: uGuR.uK  
bahsettiğin şey basit bir program falan değil ki en basit işe yarayan ufacık yazılımlar bile sürekli güncellenirken on binlerce dosyaya, milyonlarca satır koda sahip bir yazılımın %100 sağlam çıkması beklenemez...
Haklısın
O halde
haldır haldır W7 geliyor şu geliyor diye reklam etmesinler
XP SP3 ile oturmuşken rant uğruna yeni işletim sistemleri çıkartarak yamalı bohça gibi piyasaya sunmayıp daha sağlam daha oturaklı işletim sistemi çıkarsınlar
En azından XP gibi bir sistemi modifiye adıyla sağlam olarak çıkarsınlar İsterlerse ücret talep etsinler
Arada kalan işletim sistemlerini oturtsunlar (vista gibi)
NOT: Milyonlarca kod barındıran işletim sistemi sadece win değildir mac os linuks gibi işletim sistemleri de var bir süre kullandıktan sonra eksik görülen kısımları güncelleniyor ama daha sonra uzunca bir süre rahatlıkla kullanılıyor.
Çökme sebebi olarak her nedense virüsler gösteriliyor ama nedense hiçbir antivirüs programı bu konuyu üzerine almayıp işletim sistemi hatası olarak gösteriyor

uGuR.uK
08-11-2010, 18:37   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Haklısın
O halde
haldır haldır W7 geliyor şu geliyor diye reklam etmesinler
XP SP3 ile oturmuşken rant uğruna yeni işletim sistemleri çıkartarak yamalı bohça gibi piyasaya sunmayıp daha sağlam daha oturaklı işletim sistemi çıkarsınlar
En azından XP gibi bir sistemi modifiye adıyla sağlam olarak çıkarsınlar İsterlerse ücret talep etsinler
Arada kalan işletim sistemlerini oturtsunlar (vista gibi)
NOT: Milyonlarca kod barındıran işletim sistemi sadece win değildir mac os linuks gibi işletim sistemleri de var bir süre kullandıktan sonra eksik görülen kısımları güncelleniyor ama daha sonra uzunca bir süre rahatlıkla kullanılıyor.
Çökme sebebi olarak her nedense virüsler gösteriliyor ama nedense hiçbir antivirüs programı bu konuyu üzerine almayıp işletim sistemi hatası olarak gö
"eski sistemi yamalayıp yamalayıp yeni işletim sistemi diye satıyorlar" diye laf ediliyor sürekli, yenisi yapılıyor eskisini tam oturtsun diyorsunuz... öteki mac os veya linux(X'le yazılır) sistemleride o derece gelişmiş ve komplike; ama windows'la uğraşanlar mı fazla geriye kalanlarla mı? windows'un destek verdiği ve içerik sağladığı donanım/yazılım desteğimi fazla ötekilerin mi? hacker ve diğer sanal dolandırıcıların neredeyse tamamının hedefi ve tüm çabaları windows üstüne mi ötekilerin mi? bunların cevapları senin düşüncelerini etkiler bence mantıklı düşünürsen eğer.. aynı çaba mac os veya linux üstünde gösterilse çok daha fazlasının çıkacağı aşikar, hepsinden önemlisi MS'in mühendis ordusu kıyıda köşede kalmış hataları bulduğu anda düzeltip anında yayınlamakta. insanoğlu bu, ne kadar önemli kitlesel bile olsa nerde hangi işte gördün %100 hatasız yapıldığını birşeyin...

Kapalı Hesap (154666)
09-11-2010, 15:08   |  #7  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

Microsoftun tek maazereti aynen senin dediğin gibi. Windows ile uğraşanlar çok. Ama bunun açıklardan kaynaklandığını kimse üzerine almıyor. Mikrosoft acaba bu açıkları kendi kapatamazmıydı. Kendisi bir güvenlik duvarı çıkarttı. ama bu güvenlik duvarını kaç kişi kullanıyor. Ya da ne kadar işe yarıyor. Tartışmak gerekir. Not: Microsoftun ülkesi Amerikada çoğu kullanıcılar mac yada linux tercih ediyorlarmış.
Benim eleştrilerim aslında farklı yönlerde
1 Ücret talep edilen bir işletim sistemi (Bir hizmet verilecekse ücret talep edilmesi doğaldır)
2 Gerek Türkiyede gerekse dünya üzerindeki çoğu ülkede ücret ödenerek alınmış bir hizmetin ya da malın 10 yıl ömrü olmalıdır. Biz kullanıcılar vistayı ne kadar kullandık. Hatta benim ücretini ödeyip kullanamadığım XP işletim sistemi faturası bile hala duruyor 2004 tarihlidir.
3 Bizlerin üzerinde durmadığı bir konu vardır ki parasını verip almış olduğumuz işletim sistemi (windows) her nedense tek bilgisayarda kullanılmak üzere çıkartılmıştır. Ancak 2 yıl geçmeden değiştirmek zorunda kaldığımız bir donanım yüzünden işletim sistemimiz anında yasal olmaktan çıkabiliyor..
4 Herşeyi bir kenara bırakalım. Şöyle bir deneme yapalım. Bir bilgisayara sıfır bir işletim sistemi (örnek XP)alıp yükleyelim. tüm güncelleştirmelerini tamamlayıp sistemi oturttuktan sonra bilgisayarımızı kapatıp birkaç ay boyunca hiç açmayalım. Birkaç ay sonra bilgisayarımızı açıp küçük birşeyler yaptığımızda bile bilgisayarın çöktüğünü görürüz (Defalarca denedim) Sizce bunun sebebi virüslermidir.

Selçuk İslamoğlu
09-11-2010, 18:51   |  #8  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Yamalı bohça görmek için yüzünüzü Mozilla ve Linux tarafına çevirmelisiniz 2 günde bir yama. Ama yamamak kötü bir şey değildir...

Kapalı Hesap (154666)
09-11-2010, 21:45   |  #9  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Yamalı bohça görmek için yüzünüzü Mozilla ve Linux tarafına çevirmelisiniz 2 günde bir yama. Ama yamamak kötü bir şey değildir...
Katılmıyorum sayın Selçuk bey.
Ubuntu 10.10 kullanıyrum şu an.Ubuntuyu Kuralı sadece 1 ay kadar oldu sanırım. iki kez güncelleme uyarısı geldi. bir kez de ben isteğe bağlı güncellemiştim. Belki benim ayarlarım farklı ama artık kontrollerimde sisteminiz güncel uyarısı alıyorum.
Firefox ile ilgili görüşlerinize az da olsa katılıyorum
Yamamak kötü değildir elbette. Savunduğum şey mükemmel olarak lanse edilmelere karşı olmamdan kaynaklanmaktadır.
Win7 nin reklamlarını 3 sene önce kadar duymakta idim. Vistadan sonra iyi bir işletim sistemi çıkacağını artık uğraşılarımıza karşılık alabileceğimi düşünüyordum. Ancak ne yazıkki gözlemlerim ve uygulamalarımda Win7 nin de çok eksiği olduğunu görüyorum.
Windows 8 in dedikodularını duyduğumuz şu günlerde siz Win7 ve vista hakkında neler dersiniz acaba.