Merhabalar. Normalde bilgisayarımda winxp kullanıyordum. Format atıp win7ye çevirecekken yanlışlıkla C veya D (tam olarak bilmiyorum) diskine ayrıyetten kurdum. Ben win7yi bilgisayarımdan yok etmek istiyorum. Yani pc açılırken hangi işletim sisteminden oturum açılacağı bana sorulmasın :( Win7yi, yani ayriyetten kurduğum işletim sistemini temiz bi şekilde bilgisayarımdan kaldırmanın bi yolu var mıdır ?
İstemeden 2 İşletim Sistemi Kurdum
xp ile bilgisayarı aç
c yi aç kullanıcılar isimli bir klasör yoksa d yi aç orada mutlaka kullanıcılar olacaktır. (içinde kullanıcılar isimli bir klasör olan sürücünün harfini not al. o sürücüde önemli verilerin varsa yedekle çünkü her şey silinecek.)
başlat > çalıştır > msconfig
önyükleme sekmesini aç sonra windows 7 yi seç ve sil var oraya tıkla ve uygula ardından tamama bas
başlat > çalıştır > diskmgmt.msc
orada disk 0 ın yanında c sürücüsü ve d sürücüsü var. win 7 olana sağ tıkla biçimlendir de ve win 7 den kurtuldun.
Hocam 2 diskte de kullanıcılar isimli klasor yok
Düzeltiyorum D de Users varmış.
Kullanıcı adım user fakat bu klasörde bulamadım.
Bölüm açık veya kullanımda olduğu için istek tanımlanamaz diye bir hata aldım.
Ctrl alt del işlemlerden gözüme kestirdiğim neredeyse herşeyi kapattım fakat olmadı. Bu programları kapamanın kısa bir yolu yok mudur ?
Hemen ekleyeyim ben win7nin içindeyken cyi biçimlendirmek isterken işletim sistemi biriminiz bu tarzı bi hata aldım ve D de biçimlendir butonu inaktifdi. Fakat C diskinin içinde Documents and settings klasörü var. Tam olarak emin olabileceğimiz bir yol yok mudur acaba? Yoksa bunlar gereksiz takıntılar mı.
http://prntscr.com/46tynj
Hocam burdan bahsediyosan burdan daha önce silmiştim yani burada win 7 yok ama başlangıçta var yine