istemediğim sayfalar açılıyor

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
furkan2
16-01-2006, 12:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhaba, chip forma yeni katıldım, herkese selam.
Evime yeni kablosuz adsl modem (airties) bağlattım. Komşum da kablosuz benden bağlantı kuruyor. Kendim internete giriş yaparken giriş sayfası ile birlikte başka sayfalar da otomatik olarak açılıyor. Üstelik çocuklar için hiç te uygun olmayan sayfalar. Bu yüzden evde çocuklara interneti yasakladım. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar..
aliozek@gmail.com[V]

furkan2
17-01-2006, 09:42   |  #2  
OP Taze Üye
3 mesaj

yine ben... açıkçası bu konuda diğer formlarda birçok kişiden bazı cevaplar aldığım halde bu formda galiba fazla sinerji yok...
(ilave bilgiler)şunu söylemeliyim ki, modemi daha ilk kurduğum gün bu problemi yaşadım. üstelik o gün komşumuz henüz internete bağlanmamıştı. arşiv kayıtlarını incelediğimde bu sitelere hiç bir şekilde benim bilgisayarımdan girilmediğini görüyorum. üstelik temporary internet files'teki bütün dosyaları ve tanımlama bilgilerini sürekli temizlediğim halde aynı haltı sürekli işliyor. akşam bir virüs programı ile tarattım, bazı zararlı dosyalar temizlendi ama yine de hiçbir faydası olmadı. önerilerinizi bekliyorum
Başa dön      

iozkaptan
17-01-2006, 23:21   |  #3  
Üye
80 mesaj

Pcnin bir yerlerinde çalışan bir spy yada virüs açıyor bence o sayfaları. Tarama yaptım diyorsun ama virüs için karspesky ile bir tarama yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca spy sweeper adında güzel bir spy programı öneririmki çok güzel bir programdır. Ve son olarak kullandığınız windows xp değil ise acilen xp ye geçin. Eğer xp ise sp2 yükleyin. eğer sp2 de yüklü ise bütün güncelleştirmeleri yapın. Ayrıca windowsun güvenlik duvarını hiç kapatmayın. Ben bunların dışında başka bir güvenlik kullanmıyorum ve emin olun pekde güvenilir olmayan sitelerde cirit atıyorum ve hiç bir terslik yok. Ne kendiğilinden açılan sayfalar ne pc yi kasan bir tuhaflık ne interneti sömüren bir durum söz konusu.

furkan2
18-01-2006, 09:34   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

katkısı olanlara teşekkürler.
dün akşam xp'yi yeniden kurdum. birkaç anti virüs ve spywear programı kurdum. ayrıca tarayıcı olarak da mozilla firafox'u yükledim. şimdilik bir problem yok gibi...
herkese selam