İstiyor ama Windows 7'ye geçemiyor!

CHIP Online
28-02-2010, 11:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows 7 için çok heyecanlanmış ve çok çalışmıştı... Ama şimdi geçemiyor! İşte sebebi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/isti ... ecemiyor_18525.html

Resimlerle: Windows 7 sorunlarına basit çözümler...

Microsoft'un büyük umutlarla piyasaya çıkardığı yeni işletim sistemi Windows 7 genel olarak büyük beğeni topladı.

Vista'dan sonra Microsoft'un yaralarını saran Windows 7'den en memnun kalanlar ise ev kullanıcıları. Kurumsal kullanıcıların bir kısmı ise ciddi sorunlarla karşılaşıyorlar. Bunların başında ise daha önceden kullanılan bazı çok özel ve çok eski programların yeni sistem ile uyumsuz olması geliyor.

Windows 7'nin geliştirilmesi esnasında Microsoft ile dirsek temasında çalışan Intel de sorun yaşayan firmalar arasında.

Tüm konu: İstiyor ama Windows 7'ye geçemiyor!

İzleyin: Windows 7 ve güvenlik

Resimlerle: Windows 7 sorunlarına basit çözümler...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu sorunlar ne zaman çözülebilir?

Nicoll
28-02-2010, 13:45   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Bu haberi bir fıkra niyetine okudum :)) ciddiye almıyorum...

Ama gerçekten bir intel mühendisi çıkıp Windows 7 bizim 16 bit uygulamalarımızı çalıştırmıyor diye yakınıyorsa ona bir önerim var;

Bütün 16 bit uygulamalarınızı yeniden yazmak yerine Linux kullanın. Bizde Wine isimli bir sistem var; onda Windows yazılımlarını sorunsuz çalıştırmak mümkün oluyor. Diyeceğim bütün eski uygulamalarınızı tek tek güncellemek yerine Wine'yi onları çalıştırabilecek biçimde düzenleyin; nasılsa açık kaynak...

Eğer bu yöntem sorununuzu çözmezse aşağıdaki bağlantıdan Chip Online/Uzmanına Sor bölümüne gidiniz.

Ahmet Ertuğrul
28-02-2010, 18:44   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj

Çok kısa zamanda çözülebilir. Sıkıntı çeken firma Intel, yardıma dünden razı olan firma da Microsoft ne de olsa.

_hEro
28-02-2010, 19:09   |  #4  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj

Şu ETA denen muhasebe programına destek verilse.Daha doğrusu ETA artık elini taşın altına koysa.
Başıma dert oluyor.Ofisteki bilgisayarları geçirecem, geçiremiyorum korkudan.

Nicoll
28-02-2010, 21:44   |  #5  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

İşte açık kaynak yazılımın kıymeti burada anlaşılıyor... Programlarınız Windows için yazılmışsa ona bağımlı kalır... Intel gibi büyük bir şirkette üst düzey bir mühendis bile olsanız Microsoft'un eline düşersiniz...

Intel belki Microsoft'a istediği düzenlemeyi yaptırabilir... Ama sıradan bir şirket yaptırabilir mi? Bunun için nekadar para ödemesi gerekir? Microsoft'a bağımlı kalmak nekadar doğru olur? Bir şirketin özel bilgilerini Microsoft ile paylaşması doğru mu?

Eğer GNU/Linux kullanmış olsalardı gerekli düzenlemeyi kendisi yapabilirdi... Windows'u tercih etmesi hem işlerini aksattı hem de itibarını zedeledi... (Güvenlik sorunlarından hiç bahsetmedim bile...)

Kapalı kaynak bir yazılıma 3000$ dolar bile ödeseniz yalnızca kullanım hakkını satın alırsınız. Kendisini değil. Oysa Linux'a ücretsiz sahip olabileceğiniz gibi üzerinde her türlü değişikliği yapma hakkına da sahipsiniz.

Son Düzenleme: Nicoll ~ 28 Şubat 2010 21:47