İsyan çıkartan arıza!

CHIP Online
12-06-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Pek çok kullanıcı için hayati önem taşıyan sistem fena çöktü, herkes bir anda ayaklandı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/isyan-cikartan-ariza_40893.html

Resimlerle: Unutulan işletim sistemleri

İngiltere'de üniversite öğrencilerinin okul başvurularını yürüttükleri bilgisayar sistemi olan UCAS arızalanınca ortalık karıştı. Öğrenciler ne yeni başvuru yapabiliyor ne de tekliflere cevap verebiliyor.


Sistemin bakımından sorumlu personel sıkıntıların neden kaynaklandığı konusunda bir açıklama yapamadı. Üniversiteye başvurmak isteyen müstakbel öğrenciler, sistem tarafından belirlenen zamanın tükenmesinden ve başvuru yapamamaktan endişeleniyorlar. UCAS ise, sıkıntıyla ilgili üniversitelere bilgi verdiklerini, öğrencilerin gecikmeden etkilenmemeleri için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Ancak bu kadar önemli bir anda ortaya çıkan sorunlardan etkilenen öğrenciler tatmin olmuş değiller.


Sistemin bu hafta içinde eski haline döndürüleceği iddia ediliyor. Arızanın kullanılan donanımdan kaynaklandığı, benzer sorunlarla karşılaşmamak için testlerin yürütülmekte olduğu belirtiliyor. İngiltere'de yaşanan bu olay, karmaşık sistemleri yönetmekle görevli bilgisayarların arıza yapmaları durumunda ne gibi sorunlara yol açabileceklerini net bir şekilde gösteriyor.

Tüm Konu: İsyan çıkartan arıza!

Resimlerle: Unutulan işletim sistemleri

Kaynak: www.chip.com.tr