İşyerindeki ağ Symantec Endpoint Protection ile korunuyor.Çalıştığım PC'de AVG ile tarattığımda trojan,virus,,,vb bulundu.
Güvenlik bilgilerimi rahatlıkla girip işlem yapabilir miyim?
İşyerindeki PC'de trojan çıktı!
Ne tür güvenlik bilgileri banka vs gibi önemli bilgiler ise girmemeni tavsiye ederim .
Peki Symantec Endpoint Protection ne işe yarıyor?
"Personal Firewall ( Kişisel Güvenlik Duvarı ); Kullanıcı ve internet network trafiğini güvenli bir şekilde kullanmanızı ve kişisel bilgilerinizi ataklara karşı tasarlanmıştır.
Intrusion Prevention (Güvenlik İhlal Önlemi) ; Intrusion Prevention system (ISP) Bir Network merkezi sistemidir. ISP modu aktif kullanımda atakları otomatik algılar ve engeller.
Proactive Threat Scanning ( Tehlikeli Yazılımlar Tarama) ; Kullanıcının bilinmeyen uygulama ve işlemleri tarama ve analiz işlemi yapar örneğin Trojan Horses Warm,Keylogger gibi sıfır hatasız koruma sağlar."
Peki trojan,virus...vb çalıştığım PC'ye nasıl bulaştı?
bende de 7 adet güv.yazılımı var ama dün PC den trojan temizledim.Güv. yazılımının bulunması zararlıları hiç kapmayacağınız anlamına gelmiyor,onların görevi tarama yaptığınızda tesbit edip temizlemek.Olmadık güvenli olmayan her adrese girmemek ve Duvarı sağlam tutmak da önemli.
PC'ye trojan,virus...vb bulaşabilir biliyorum ama demek istediğim güvenlik duvarı kişisel bilgi çalınmasını engeller mi yoksa engellemez mi?
engeller fakat duvarı delen bir virusse yada trogen...vb bilgilerin güvenliği tehlikede olabilir o yüzden başka bir virus programıyla taratın şayet virus varsa o zaten tarattıgınız yazılım tarafından silinir
Zaten PC'yi avg_free_stf_en_8_175a1382.exe ile tarattığımda ortaya çıktı.
PC'de taratmadan önce kullandığım kişisel bilgilerimin güvende olup olmadığını bilmek istiyorum?
eğer bilgisayarındaki bütün trojanların silindiğinden emin değilsen kişisel bilgilerin tabiki güvende değildir.senin asıl sormak istediğin bu trojanlar bilgisayarına girdikten sonra kişisel bilgilerinin çalınıp çalınmadğını öğrenmekse bunu savcılık kararı çıkardıktan sonra ip adresini incelemeye aldırıp bilgisayarına hangi ağlardan ya da ip adreslerinden girilmiş diye araştırman olur ama deneyimli hackerler genelde başka serverler üzerinden işlem yaptıkları için sadece basit dolandırıcılıklarda bilgilerinde herhangi bir çalınma durumu varsa anlayabilirsin.bence sen o avg'e çok güvenme kasperin internetten deneme sürümünü bulup indir birde onunla tarama yaptır sisteminde nasıl bir tehlike olduğunu daha iyi anlarsın.
boboİşyerindeki ağ Symantec Endpoint Protection ile korunuyor.Güvenip evde değil işyerinde güvenlik bilgisi gereken işlemleri yapıyordum!Dediklerinizden sonra 1 daha işyerinde girmem artık!
Norton programlarin özelligi hep karantinaya almaktir silme olayina hep yabanci kalmistir symantec.
O yüzden yetersiz oldugunu bilsemde daha önce yakalamis oldugu dosyalari karantinada tuttugu icin baska bir virus taramasi ile bulunanlarda karantinadaki dosyalari olabilir.
Tabiki bu konuda emin olamam ayrica Avg bir seyler bulduysa kesinlikle Anti Malwarede o pcde daha neler bulur.
mancukyakesinlikle Anti Malwarede o pcde daha neler bulur.Onu da ben değil işyerindeki bilgi işlemciler yapsın artık!