Arkadaşlar merabalar acaba 4gb lık en iyi DDR2 ram hangisidir bunu öğrenmek istiyorum en iyi performansı alabileceğim bi ram önerebilirmisiniz bir de link verirmisiniz acaba şu anlık bilgi için soruyorum ama ileride pc toplıcam.sizce ram'in iyi olup olmamasını ne etkiler.mhz soğutma bus hızı falan bunlar hakkında bilgi verirmisiniz şimdiden çok teşekkürler!!!
İyi ram nasıl anlaşılır?
İyi ram i duruşuna bakarak anlayamazsın.Bunun için marka bakacaksın.Önerim OCZ yada kingston ramlar.
Ram in mhz değeri ne kadar büyükse o kadar performans alırsın.Tabii anakartın bu değere bir sınır koyar.Alacağın anakartı söylersen sana hangi ram i alabileceğini söyleriz.
Bence kasanın genel soğutması iyi ise ram için ayrı spgutmaya gerek yok ama sogutucu olursada iyi olur.İstersen su sogutmalılarda alabilirsin ama sadece ramla değil genel bi su sogutma yapılması gerekir.
800 mhzlik ram linki veriyim:
teşekkür ederim uzun zamandır hepsiburadadan pc toplamaya çalışıyorum 1 sene sonrası için.Şimdilik fikir edinmeye çalışıyorum ve nasip olursa bir sene sonra 5000 ytl bütçem olacak toplama için.Kasamın genel bileşenleri karar verdim(kasa monitör,klavye,dış bileşenler diyeyim kısaca.gerçi ne kadar yetişebilirim teknolojiye o malum 1 sene sonraya neler çıkar kimbilir.O yüzden karar vermek istemiyorum ram,anakart,işlemci,ekran kartı,soğutucular vb hakkında.bunla beraber hangi ürünün iyi olup olmadığını ürünler hakkında bilgi toplayarak öğrenebilirim diye düşünüyorum ve bunun için de çalışıyorum.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
arkadasım tabi ki iyi bir sistem toplamanı isteriz ama malum pc teknolojısı her zaman yenılenıyo seneye daha iyi sistemler cıkacak muhakkak ama o zamanda ileriye donuk dusunursen sanırım sen pc siz kalacaksın
öyle wallaha yani zamanımız teknolojisine yetişmek imkansız.ama ben seneye seçimlerimi o günden değil bugünden tercih etmeyi düşünüyorum ki şimdi kurulacak bir sistem beni 3 sene götürecektir sonrasında yapılacak ram ve ekran kartı değişikliğiyle çağı yakalamak zor olmaz diye düşünüyorum.yani şimdi alınacak hd4870x2 her türlü ihtiyacı karşılarken 2-3 sene sonra bunlardan bi tane daha alıp cf yapılırsa o günün şartlları da yakalanır diye düşünüyorum.saygılar.
yani evet performans açısından en iyisi.
Arkadaşlar Bus hızını nasıl ölçerim?Ve şuan da PC de 667mhz'lik bir ram var.Yeni alacağım ram 667 mhz'lik olmak zorunda mı?