Arkadaşlar, Ben Spyware Doctor kullanıyorum. Bugün bana bir uyarı gösterdi. Adı Known.Bad.Sites Spyware idi. Ben baktım, ayrıntı olarak www.iyimi.net ve iyimi.net yazıyordu. Bu site hakkında ne biliyorsunuz?
iyimi.net sorunu [KNOWN.BAD.SITES SPYWARE]
site güvenli bir site deil ayrıntılarını gözden geçirdim bazı internet güvenlik eklentilerinde soru işareti oalrk görünüor güvenilir bir site deil sanırım bide forum sitesi forumdan mutlaka bir casus yazılım bulaştı veya site kendisi otomatik giren pc ye kendi casus yazılımını yüklüor ama spyware doctor tam bir antivirüs veya internet security görevi görmez yeterli bir güvenlik programı deil eğer lisanslı deilse sana kaspersky lab, eset nod32, symantec norton ürünlerinden birisini denemeni öneririm..
Norton Safe Web temiz dedi.
nortonun ne dediği hiçte önemli değil zaten en güvenmediğim listesinin 1 numarası.
gelelim uyarının sebebine aynısını ben kendi desteğini verdiğim web sitelerindede yaşadım sebebi ftp virüsü. sitenin yayına sunulduğu ftp üzerinde bulunan bir tür virüs bu normal şartlarda iis yoksa bulaşma ihtimali çok düşük. iis üzerindeki html dosyalarına kendini yazıp hayatının devamını getiriyor ve her yazılan web koduna ekleyerek çoğalıyor.
ha tanıyan antivirüs yokmu var kaspersky,panda, ve sendeki spy yazılımı + webroot yazılımı.
norton her zamanki gibi veri tabanında var olan ama ne işse hiç tanıamadığı bir virüs türevi.
zararlarına gelince şifreçalmak sadece sistem çökertme yada dosya bozma olayı yok.
taraflı diyecek birşey yok herşey ortada hersene standar dünyanın en iyi %100 virüs bulma ve silme ödülünü zırt bırt esed firması alıyor burada yapılan testlerde hep norton birinci yabancı testlerde ise hiç şaşamaz bitdefender. demekki bir bit yeniği var ortada ama neyse ben zaten o uyarının ne olduğunu ve zararlıyı açıkladım başka yapacak birşey yok.
şans kimine bulaşmaz kimine ise sürekli bulaşır bu menet işte.