selam arkadaşlar..
bu konuda kaç gündür araştırma yapıyorum ancak elle tutulur bi bilgi bulamadım henüz.. bilginin kaynağı da insandır neticede diyerek buraya yazmaktan kendimi alıkoyamadım...
benim M4500 serisi 4+1 creaive ses sistemim var! hani çoğu kişinin aynı konudan muzdarip olduğu sorunlu alet laptobumda conexant marka ses kartı var! sorum şu: kulaklıkla beraber 3jackbulunuyor ve kablonun diğerini takmak için jack lerden mikrofon yada diğer girişi kulaklık girişi olarak değişirebilir miyim? çoklayıcı aldım iki kabkoyu bireştirdim ancak bu sefer de ses kalitesi oldukça düştü! şimdiden çok teşekkürler...
jack girişlerinin işlevini değiştirmek
tam sorunu anlamadım ama 4+1'lerde yanılmıyorsam 2 giriş var. Sen laptopun ses kartını ön ve arka giriş olarak değiştirmek istiyorsun. Bunu ses kartının uygulamasından yapabılırsın. stereo veya 2+1 olan seçenegği 4+1 yaparsan her ıkı jack gırısıde 4+1 ses çıkışı oluır.
arkadaşım iki kablo ver bu iki kablonun bir şekilde bir yere takılması gerekiyo
ama ben ses kartının uygulaama ekranını bulamadım.denetim masasından bişeyler yapılabiliyo ancak,yeterli değil. bi de ses kartı onboard.
önemli değil. Ses kartı uygluamasını bulamadıysan denetim masaısndan ses kartının vindows uygulamaısnı bul su hoparlor resmi olan hani. Ondan sonra speaker kısmından gelişmiş burda da 4+1 seç.
anlamadım benersince yani ne demek ıstedın?
windows uygulamasının artık pi ri oldum 4+1 yok ve ben de 5+1 seçiyorum ancak bi değişiklik yok. bu iki kablodan her biri iki hoparlöre ait ve birini kulaklığa takınca diğeri boşa kalıyo haliyle
o boşta kalanı mıkrofon kısmına takabilmelisin. bunuda ses kartı uygulaması yapıyor.Bence sen ses kartının guncel suruculerını ındır ve tekrar dene.
ersince kardeşim cevabım sana:
ben de zaten 4+1 için istiyorum bu değişikliği,yoksa bana bi kulaklık girişi yetiyo...
sürücü güncellemesi de işe yaramadı... yok mu bu işin pi ri...
bana laptopun marka ve modelini söylermisin