Japon robotlara dünya dar geldi!

CHIP Online
07-04-2009, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Robot teknolojilerinin tartışmasız lideri Japonlar'a Dünya dar geldi. İşte yeni planları...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Japo ... ar-geldi_11937.html

Resimlerle: Top 20 TV & Film Robotları

Japon hükümetine bağlı olarak çalışan Uzay Gelişimi için Strateji Merkezi hafta içerisinde yeni planlarını açıkladı. Bu planların en ilgi çekeni ise ayda yürüyen robotları üretmek ve bu robotlar yardımıyla ay üzerinde keşifler gerçekleştirmek. Ay görevlerinde robot kullanımı yeni olmasa da, insansı forma sahip iki ayaklı robotlar henüz aya ayak basamadılar. Japonlar iki yıl içerisinde bu projenin maliyetini ve olabilirliğini tartışacak, eğer hükümet tarafından uygun görülürse bu ve diğer planlar halkın görüşüne sunulacak.

Projeler içerisinde ayrıca askeri uyduların daha etkili kullanılmasına yönelik planlar da yer alıyor. Japonlar uydular yardımıyla olası füzeleri çok önceden tespit edip, etkisiz hal getirmeyi hedefleyen çalışmalarını da sürdürüyorlar. Uyduları kullanım alanı genişletmeyi hedefleyen diğer bir açılım ise ülkeler arasında sürekli bir video konferans bağlantısı sağlanması ve bu sayede diplomatik ilişkilerin daha hızlı, etkili ve meraklı gözlerden uzak bir şekilde gerçekleşmesi olarak duyuruldu.

İlk uydusunu 1970 yılında fırlatan Japonya henüz bu projelerin hayata geçirilmesi için bir tarih vermedi ama ay üssünde yürüyen Japon robotlarını 2020'den önce görmek pek mümkün olmayacak gibi.

Tüm konu: Japon robotlara dünya dar geldi!

İzleyin: En güzel robot!

Resimlerle: Top 20 TV & Film Robotları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu projelerden en ilgi çekici olanı hangisi?

Banned
07-04-2009, 21:24   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
232 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

bir zaman önce beyin okuma cihazının robotları ay kadar uzaktan bile kontrol edebileceğini yazmıştım(() yani oraya insan göndermeye gerek olmadan robotlar gidecek ve oraya insanların yerleşebilmesi için gerekli çalışmaları yapabilecekler...burada sorun henüz denge hissi olmayan(pek çok kişi yürümelerinin denge sayesinde olduğunu zannediyor) bu robotların düştükleri zaman yerden kalkabilmeleri için gerekli donanımı sağlayabilmek...bu kadar gelecekçilikten sonra hemen ekleyeyim japonlar aya gidebilecek ve orada pek çok şey yapabilecek robotları rajatlıkla yapabilirler ama amerika gibi ülkelerde el altından onları engellemek için çalışmalarda bulunacaklardır...japonya eğer kaza ve beceriksizlik gibi görünecek bu sabotaj çalışmalarını önceden önlemek için planlar yapablirse ne ala...geleceğin amerikası büyük ihtimalle "ay" olacak...