"Bunu ancak Japonlar yapar" dedirten bir uygulama daha geliyor. Tabi kullanan çıkarsa...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/jap ... lik-daha_44132.html
Resimlerle: En itici 30 cep telefonu!
Pek çok insanın kullanması gereken, ancak kimsenin kullanmayacağı bir servis sunmanın kesinlikle onurlu bir yanı var. Japon telefon firması DoCoMo, işte tam olarak bu yüzden bir hayran grubuna sahip olmayı hak ediyor.
DoCoMo, sunduğu Android telefonlara, sahip olduğu sorumluluk hissini yansıtarak, küçük bir ek yapmış durumda. Bu "küçük ek"in sağladığı "özellik" ise, yürür iken telefonu kullanamıyor olmanız.
RocketNews 24'in haberine göre, bu "güvenlik modu" yürümekte iken telefonu kullanmaya kalkmanız durumunda kontrolü eline alıyor. "Yürür iken akıllı telefonunuzu kullanmak tehlikelidir. Telefon, yürüdüğünüzü hissediyor. Lütfen durun." uyarısı ile beraber, telefon kilitleniyor. Bu durum, her ne kadar kulağa gerçek gibi gelmese de, gerçek...
DoCoMo'nun yeni özellik hakkında yaptığı basın açıklamasının çevirisine göre, uyarı ekranı, yürür iken telefonunuza baktığınız zaman aktif hale geliyor. Açıklamaya göre, yürüdüğünüz sürece bu uyarı ekranda durmaya devam ediyor. Telefonu tekrar kullanmak için ise, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, durmanız gerekiyor. Durarak zaman kaybetmek istemeyen kişiler ise, ekrandaki kapama tuşuna basarak 10 saniyelik bir kullanım süresi veya telefonun güç düğmesine basarak 5 saniyelik bir "kullanım hakkı" kazanabiliyorlar.
Ne yazık ki, DoCoMo'nun açıklaması, bu özellik hakkında çok fazla ayrıntı vermemekte. Telefon bir koşu bandında olmadığınızı veya bir araç içerisinde, ya da at üstünde olmak yerine yürüdüğünüzü nasıl algılıyor? Aynı şekilde, bu kilitlenme durumunun arka plan uygulamaları ile ilgili cevabı veya ses komutlarına tepkisi de açıklanmamış durumda. Ayrıca özelliğin bedava olmasına rağmen, isteğe bağlı olduğunu da bildirmek lazım.
Peki bu özelliği kullanmayı kim tercih edecek? Kaç insan, iradesinin yetersiz olduğunu kabul edecek disipline sahip?
Özellik oldukça işlevsel olmasına rağmen, gerçekte olmayan, mükemmele yakın bir insan için tasarlanmış gibi gözüküyor. Tabii ki daha önce bu sorun ile karşılaşmış insanlar da mükemmel hedefler olabilirler. Örneğin, mesaj yazmaktayken Michigan Gölü'ne düşen kadın bu özelliğin kullanıcılarından biri olabilir. Veya hemen her gün görebileceğimiz, internette pek çok videosunu bulabileceğimiz, telefona bakar iken kapıya veya birbirlerine çarpan insanlar, bu kilide ihtiyaç duyan kitlenin merkezinde yer alabilirler. Bazı belediye başkanlarının, daha güvenli bir sokak için bu özelliği tüm telefonlar da aktif etmek istemesi de beklenmeyecek bir durum değil.
Tüm Konu: Japonya'dan ilginç bir "özellik" daha...
Resimlerle: En itici 30 cep telefonu!
Kaynak: www.chip.com.tr