Merhabalar java öğrenmeye çalışıyorum ve internette sorular bulup çözmeye çalışıyorum bugün rastlaığım soruda kafam karıştı yardım edebilir misiniz.Şimdiden teşekkürler
Şu işlemleri yapan bir Java main metodu yazınız:
? "double" değerler içerecek bir ArrayList yaratılacaktır.
? sayilarOku() isimli bir statik metodu çağırarak deneme.txt dosyasındaki sayıların yaratılan ArrayList'e konmasını sağlayacaktır.
? alYaz() isimli bir metod kullanarak ArrayList elemanlarını her satırda 10 tane olacak ve aralarında bir boşluk olacak şekilde yazdıracaktır.
? alToplam() metodunu çağırarak ArrayList'teki sayıların toplamını alacaktır.
? Sayıların toplamını ve ortalamasını yazdıracaktır. main() metodu: public static void main (String[] args) throws IOException { .... } Programınızda main() metodunun altında şu metodları yazınız:
sayilarOku() metodu parametre olarak bir dosya adı ve bir ArrayList alır, dosyadaki ondalıklı sayıları okuyup ArrayList'e koyar. private static void sayilarOku(String dosyaAd, ArrayList sayilar) throws IOException { .... }
alYaz() metodu parametre olarak double değerler içeren bir ArrayList dizisi alır ve her elemandan sonra bir boşluk koyarak her satırda 10 tane sayı olacak şekilde yazdırır. private static void alYaz(ArrayList sayilar) { .... }
alToplam () metodu parametre olarak double değerler içeren bir ArrayList dizisi alır ve ArrayList'teki sayıların toplamını döndürür. private static double alToplam(ArrayList sayilar) { .... }
Örnek çıktı: Sayilar: 93.36 51.18 18.03 36.18 51.62 40.25 74.12 38.52 98.15 28.45 45.8 54.5 45.06 17.42 61.17 14.16 71.43 89.12 38.09 52.09 Toplam: 1018.70 Ortalama: 50.93