java ile yapılan program için exe oluşturma

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
s_man
31-05-2004, 05:30   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
218 mesaj

Arkadaşalr java ile yaptığım bir programın başka bir bilgisayarda çalışmasını istiyorum ama bu program diğer makinede kodun compile edilip çalıştırma komutu ile çalışmıcak, bir exe veya jar dosyası yapılıp tek tıklamayla çalışmasını istiyorum.Bu kodu nasıl bu hale getirebilirim.

kenan_kule
04-09-2005, 13:17   |  #2  
Taze Üye
2 mesaj

Borland JBuilder in bir yardımcı aleti var .. Native Executable Builder. ayrı bir programcık değil, Jbuilder enterprise de olması lazım.. ordan linux, windows altında çalışacak executable ler üretebilirsin

SeRBoY_WHiTe
26-09-2005, 10:37   |  #3  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

"executable jar" teknolojisi Java projelerinin exe ye platform bağımsız verdiği cevap olduğundan, bir Java projesi için önemli bir son kullanıcı kolaylığı...
Sorunun cevabı ise; ben JBuilder yerine, Sun Punlic Licence(SPL) kapsamında dağıtılan, freeware bir yazılım geliştirme aracı olan netBeans'ı kullanmanı şiddetle tavsiye ederim. Projeni build ettiğinde dist klasoru içersine oluşturulacak jar dosyası projenin executable hali olacaktır...
Bunun yanında elle de(manual olarak yani) projeni jar dosyasına çevirebilirsin...
Tüm bunlara rağmen illa exe istersen, jar dosyalarını exe lere çeviren programlar da gene internette mevcut...
Kolay Gelsin!...

CirkinkraL
01-11-2005, 10:07   |  #4  
Taze Üye
7 mesaj

arkadaslar yanlis yonlendirmemek lazim, native exe ler degil uretilen, hatta o olusan programlarin cogunu win rar ile acinca ayni sekilde source kodlarini gorebiliyorsunuz.

Siz jar dan sasmayin...

SeRBoY_WHiTe
01-11-2005, 13:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

jar ları acınca mı source kodu gorebilecegini sanıyorsun. Ben mi yanlıs anladım yoksa???

CirkinkraL
04-11-2005, 12:48   |  #6  
Taze Üye
7 mesaj

hayir executable olarak nitelendirilen o dosyalari winrar veya benzeri bir program ile acinca byte kod dolasiyla da source kodu gorebilmis oluyorsunuz.

SeRBoY_WHiTe
08-11-2005, 12:46   |  #7  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Yani???

CirkinkraL
18-11-2005, 00:14   |  #8  
Taze Üye
7 mesaj

bazi ureticiler, javayi daha kolaylastirmak icin, jre kurulu makinelerde kolaylik olmasi bakimindan jar dosyalarini exe gibi gosterebiliyorlar.
jar dosyalari nasil arsiv dosyasi ise, bu executable dosyalarda bir kac satir haricinde hic bir farki yok jar dosyasindan, denemesi bedava bu sekilde ki .exe dosyalarini da acmayi deneyebilirsin winrar ile.

SeRBoY_WHiTe
20-11-2005, 20:32   |  #9  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Aslında benim burda üzerinde durmak istediğim, sakınca oluşturabilecek durum. class dosyalarının bir decompiler yardımıyla source file a dönüştürülme meselesi idi. Doğal olarak herkez kaynak kodun görülmesini istemeye bilir. Bunu engellemek için class mixer tipi programlar kullanılıyor.
Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

abdu
11-12-2005, 21:10   |  #10  
Taze Üye
1 mesaj
alıntı:
Gönderen : SeRBoY_WHiTe

"executable jar" teknolojisi Java projelerinin exe ye platform bağımsız verdiği cevap olduğundan, bir Java projesi için önemli bir son kullanıcı kolaylığı...
Sorunun cevabı ise; ben JBuilder yerine, Sun Punlic Licence(SPL) kapsamında dağıtılan, freeware bir yazılım geliştirme aracı olan netBeans'ı kullanmanı şiddetle tavsiye ederim. Projeni build ettiğinde dist klasoru içersine oluşturulacak jar dosyası projenin executable hali olacaktır...
Bunun yanında elle de(manual olarak yani) projeni jar dosyasına çevirebilirsin...
Tüm bunlara rağmen illa exe istersen, jar dosyalarını exe lere çeviren programlar da gene internette mevcut...
Kolay Gelsin!...

SeRBoY_WHiTe
13-12-2005, 22:50   |  #11  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

eee! Ne demek simdi bu?