java ogrenmek

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ustaocean
13-07-2004, 22:59   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Arkadaslar hic programlama dili bilmeyen ama software/hardware ve isletim sistemleri bilgisi iyi olan birisinin yani benim java ogrenmeye baslamam icin neler edinmem grekir ve nasil baslamaliyim.Bana burdan,e-mail adresimden ve icq dan ulasabilirsiniz.
Tesekkurler.

Son Düzenleme: ustaocean ~ 13 Temmuz 2004 23:03
s_man
14-07-2004, 00:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
218 mesaj

kardeş bi kitap al başla ne diyeyim ama çok zor haberin olsun, ayrıntılı bilgi için sende beni icq, yahhoo veya msn den bulabilirsin.

SeRBoY_WHiTe
20-07-2004, 15:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Sayın Abim oncelikle JAVA ogrenmeye uzun arastırmalar yaparak gereksinimlerinize, hayallerinize uygun olduguna inanarak karar verdiginizi kabul ediyorum. Java ogrenmesi programlama mantıgını bilen biri icin cok kolay bir dildir. Helede bu kisinin C/C++ tecrubesi varsa ne ala. Ama sizin durumunuz ne yazıkki bu kategorilerin hicbirine girmiyor.Dolayısıyla gidip bir Java kitabı alıp Java ya baslamak katliyam olur ve sizi bu sevbdanızdan ebediyen vaz gecirir. O yuzdendir ki once programlama mantıgını anlatan kitapları (algoritmalar,akıs semaları vb.) incelemen cok daha faydalı olacaktır. Simdilik bunlar uzerine calısmanı ve hazır oldugunda Java baslamanı oneririm. O zaman size piyasadiki bitirdigim ve cok begendigim kaynaklardan da bahsedebilirim. Unutmayın yanlıs kaynak secimi butun sevkinizi kırabilir...

Banned
20-07-2004, 17:40   |  #4  
Banlandı
1,133 mesaj

www.webogren.com

albengineer
16-11-2004, 16:38   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

Benim fazla bir tecrübem yok ama Java ile başlamak çok zor olabilir. En iyisi Pascal dilini inceleyip programlama mantığını anlamaktır diye düşünüyorum.

javaozelders
14-01-2005, 22:54   |  #6  
Yeni Üye
36 mesaj

Arkadaslara katilmiyorum,
bugun bircok universitede programlama java ile ogretiliyor.Java artik Pascal in yerini aliyor.Pascal kitaplari gibi programlama mantigini (akis semasi vs) anlatan java kitaplari var.
Java ile nasil program gelistirilir tarzi kitaplara bakarsaniz faydasi olur.

SeRBoY_WHiTe
16-01-2005, 15:23   |  #7  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Bende sana katılmıyorum ve soruyorum ilk ogrendigin dil Object Oriented Java mi idi?

SeRBoY_WHiTe
16-01-2005, 15:26   |  #8  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Ayrıca o universitelerde once C/Pascal ogretiliyor. Bunu da bilmen gerekiyor profiline baktıgım kadarıyla. Java sonraki adım. Umarım daha tutarlı bir yaklasım olarak algılanır bu yazım. Lutfen yani...

Banned
16-01-2005, 17:02   |  #9  
Banlandı
548 mesaj

Ne alakası var tabiki de java ile de başlanır niye başlanmasn ki.Neresi zor Allah aşkına Java'nın

SeRBoY_WHiTe
27-01-2005, 10:26   |  #10  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Bilader sen hic Java kodu yazdın mı? Ya da Java senin icin ne ifade ediyor? Cep telefonuna oyun yazılan bir programlama dili mi sanıyorsun Java yı? Cok hafife alıyorsunuz bence!!!...

Banned
27-01-2005, 13:53   |  #11  
Banlandı
548 mesaj

3 aydır yazıyorum bence zor değil bana öyle geliyor.Bilinmeyen zordur bunu unutma.

SeRBoY_WHiTe
28-01-2005, 11:37   |  #12  
Yıllanmış Üye
390 mesaj

Explorer a ismini yazdırmak icin yeterli bir zaman :) ama daha fazlası icin cok daha fazla zamana ihtiyacın olacak. Seni kucumsedigimden felan degil(zaten buna hakkım yok yanlıs anlama)ben hic progragramlama tecrübesi olmayan bir kisinin Java da elle tutulur projelere imza atacagına ihtimal veremem hic kusura bakma. Öncede dedigim gibi sen Java'dan ne anlıyorsun önce bunu kendine sormak lazım. Kod yazmak(gerci programlama yapmak daha farklıdır; söyleki kodculuk ile programcılık ayrı seylerdir) kaynaklardaki örnekleri yazıp derledikten sonra gormek degildir. Sen kendin ne yapacaksın(en basitinden donguleri, nesneleri, akabinde veri yapılarını, cok kanallılıgı nasıl kapacaksın cok merak ediyorum)bana bu lazım. Özelte gene ısrarla soyluyorum direk Java'ya baslayıp, tutunabilmek bana pek bir soyut geliyor. Gene de siz bilirsiniz...