Java***Dizinler**acil yardim

hasanerg
07-08-2006, 08:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Selam arkdaslar..su anda  ben Java konusunda baslangic düzeyindeyim ve nasil gelistiririm onun yollarini ariyorum..su anda Herbert Schild in Java adli bir kitabindan calisiyorum ama bir arkdasim Javanin kitabtan ögrenilemecegini ,ondan ziyada birisinin adam gibi  göstermesi gerektigini söyledi..bu  dogrumu arkdaslar??

Onun disinda size iki sorum olcak..Birazdan asagida verecegim Java da komutlarin basinda neden int kullanildigini anlayamadim..İkinci soru ise  eclipse adli programda Java Application i Run yaptigimda son satirdaki System.out.printlnkomutunda anlamadigim bir hata veriyor..

Bu konu hakkinda bilgi sahibi  olan arkdaslar beni bilgilendirirse cok sevinirim

Herkese Tesekkürler

//tek boyutlu Array(dizi)örnegi
public class Array {
  public static void main (String args[]){
          int month_days[];
          month_days=new int[12];
          month_days[0]=31;
      month_days[1]=28;
      month_days[2]=31;
      month_days[3]=30;
      month_days[4]=31;
      month_days[5]=30;
          month_days[6]=31;
          month_days[7]=30;
      month_days[8]=31;
      month_days[9]=30;
      month_days[10]=31;
      month_days[11]=30;
}
     System.out.println("April has"+month_days[3]+"days.");
     }

}

Witkey
08-08-2006, 09:41   |  #2  
Yeni Üye
32 mesaj

Bunun yanında hatayı yazsaydın daha mantıklı olurdu diğer taraftan int'in ne oldugunu bılmıyorsan hiç başlama derim :) kodlamayla önce Veri Yapıları ( data structures ) bunlara gözat.

İnt = integer ( sayısal )

İyi çalışmalar,
Onur Yerlikaya

mortisha
27-10-2006, 21:19   |  #3  
Taze Üye
5 mesaj

hmm sanirm hata ya main in icine output yazisini yazmaman yada fazla  } koyman..bende eclipse kullaniorum debug yapmani tavsiye ederim ;) hangi satirda hata varsa kenarindaki beyaz kisma iki kere tikla (en sol beyaz serit) sonra debug yap F5 ile ilerle her satirda ne yaptigini ve hangi output'u cikardigini gorebilirsin
kolay gelsin

Emretaner
03-11-2006, 17:19   |  #4  
Yeni Üye
31 mesaj
hasanerg
Selam arkdaslar..su anda  ben Java konusunda baslangic düzeyindeyim ve nasil gelistiririm onun yollarini ariyorum..su anda Herbert Schild in Java adli bir kitabindan calisiyorum ama bir arkdasim Javanin kitabtan ögrenilemecegini ,ondan ziyada birisinin adam gibi  göstermesi gerektigini söyledi..bu  dogrumu arkdaslar??

Onun disinda size iki sorum olcak..Birazdan asagida verecegim Java da komutlarin basinda neden int kullanildigini anlayamadim..İkinci soru ise  eclipse adli programda Java Application i Run yaptigimda son satirdaki System.out.printlnkomutunda anlamadigim bir hata veriyor..

Bu konu hakkinda bilgi sahibi  olan arkdaslar beni bilgilendirirse cok sevinirim

Herkese Tesekkürler

//tek boyutlu Array(dizi)örnegi
public class Array {
  public static void main (String args[]){
          int month_days[];
          month_days=new int[12];
          month_days[0]=31;
      month_days[1]=28;
      month_days[2]=31;
      month_days[3]=30;
      month_days[4]=31;
      month_days[5]=30;
          month_days[6]=31;
          month_days[7]=30;
      month_days[8]=31;
      month_days[9]=30;
      month_days[10]=31;
      month_days[11]=30;
}
     System.out.println("April has"+month_days[3]+"days.");
     }

}

1)hata System.out.println satırının olduğu satırdan bir önceki  satırdaki köşeli parantez onu kaldır.
2)int'in açılımı integer yani tam sayılar eğer bi sayının yanına int yazarsan sayı diyelimki 2,68 bu sayıyı tam sayıya dönüştürür öyle kabul eder yani 2 olarak alır eğer int yerine double yazarsanda o zaman olduğu gibi 2,68 şeklinde alıcaktır
3) ozaman aklına şöyle gelebilir herşeyi double diye tanımlayalım benimde aklıma gelmişti :) öyle yapılmamasının nedeni büyün programlarda double'ın daha fazla yer kaplaması ...