JavaScript Hata

omerfarrap1
16-12-2009, 09:20   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
109 mesaj

Arkadaşlar ben javascript ile bir hesap makinesi yazdım.Aşağıda:

Yukarıda gördüğünüz hesap makinesinde 5 işlem var ve textlerin id leri üzerinde yazılı.Gördüğünüz işlemlerin solunda kendisine ait olan radio butonlar var.Yani "+"'nın solundaki radio butonunu seçince toplama işlemine geçiyorsun ve text1 ve text3 e yazdığın sayılar hesapla butonuna tıklarsan toplanıyor.Karekök nasıl oluyor diyorsanız, radiosuna tıklandığı zaman text2 ve text3 gizleniyor, text1'in boyutu biraz daha büyüyor.Tekrar diğer dört işlemlerden birine tıkladığınızda ise eski haline dönüyor.Burada bir şey yok.Fakat radiolara onclick koydum.Tıkladığın zaman seçtiğin işlemin işareti text2 de çıksın diye.Amaç biraz daha güzellik olsun dedim.text4 te de sonuç yazıyor.Ben, herhangi bir işlemi seçip işlem yapıyorum.Normal sonucu çıkıyor.Fakat site açıldığı andan itibaren yaptığım ilk işlemden sonra hatalar oluşuyor.Fonksiyonlarda sorun yok ama radiolara koyduğum onclickler çalışmıyor.Yani diyelim çarpma işlemini seçtim, text2 de çarpma işlemi işareti çıktı.text1 ve text3 e sayılar yazdım ve "Hesapla" butonuna tıkladım.Sonuç normal olarak text4 de çıktı.Fakat ikinci bir işlem yapmak için bölme,toplama,karekök,çıkarma gibi işlemlerden birisine tıkladığımda text2 de işareti çıkmıyor.Yani ilk işlemde çıkıyor ama ikinci bir işlem için başka bir işaret seçtiğimde text2 de çıkmıyor.Ayrıca 2. işlem için karekökü seçtiğimde text1 büyümüyor ve text2 ve text3 gizlenmiyor.return true gibi birşeyde koydum ama işe yaramadı.Yani anlayacağınız ilk işlemden sonra kafayı yiyor.Bu sorunu düzeltmek için ise sayfayı yeniliyorum.Sorun düzeliyor ve yine ilk işlem için bir sorun olmuyor ama ikinci sorunlu.Anlamayan olursa grafik koyarım.

Son Düzenleme: omerfarrap1 ~ 16 Aralık 2009 09:22
eolos
20-12-2009, 12:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj

çözüm basit hesaplaya butonun altına bir buton daha koyun "yenile" yenileye tıklanıdında hesap makinası sıfırlansın

PcMaKeR
10-01-2010, 23:14   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

radio inputun onclickine şu fonksiyonu bağla:
function isaretDegis(tip){
document.getElementById('text2NesneIDsi').innerHTML=tip;
}

onclick e şunu yazacaksın:
onclick="isaretDegis('+')"