Joomla 1.5.21 Çıktı

tevfikbahadır
09-10-2010, 01:02   |  #1  
tevfikbahadır avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
146 mesaj

Joomla Proje takımı, Joomla 1.5.21 [senu takaa ama wepulai] duyurdu. Bu bir güvenlik sürümüdür ve kullanıcıların hemen yükseltmesini öneririz.

Joomla! Geliştirme ve Çalışma Grubunun hedefi, Joomla kullanıcılarına düzenli ve sık güncellemeleri sunmaya devam etmektir.

Joomla 1.5.21 Türkçe kurulum paketi indirmek için tıklayın.

Joomla 1.5.21 Yönetim ve Önyüz Türkçe dil paketini indirmek içintıklayın. (Ingilizce kurduysanız, TR dil dosyalarını yükleyiniz)
--------------------------------------------------------------------------------------
Joomla 1.5.21 (EN) Kurulum paketini indirin

Joomla 1.5.x'den Joomla 1.5.21'e yükseltme paketlerini buradan indirebilirsiniz.
--------------------------------------------------------------------------------------
Joomla Kurulumu nasıl yapılır? Tıklayın.

Joomla sürüm yükseltmesi nasıl yapılır? Tıklayın.

Kaynak:Joomla TR
           Joomla TR Destek

kartal7
20-10-2010, 23:52   |  #2  
kartal7 avatarı
Yıllanmış Üye
380 mesaj

reklam gibi tanıtım olmuş. ne işe yarıyor, bu program keşke onuda yazsaydın.

tevfikbahadır
04-11-2010, 17:54   |  #3  
tevfikbahadır avatarı
OP Yıllanmış Üye
146 mesaj

Joomla Nedir?
Joomla bir içerik yönetim sistemi(content management system)dir. Yani çok çeşitli içerikleri tek bir merkezden yönetmenize olanak sağlayan hazır bir web sitesi şablonudur. İnternet üzerinden dağıtılan birçok web sitesi sistemi vardır. En çok kullanılanlardan bir tanesi de joomladır. Joomla kullanıcısı Türkiye’de her geçen gün artmaktadır. Joomlanın kolay olması güvenilir olması. Yıllardır istikrarını koruması joomlanın temel tercih nedenleri diyebiliriz. 
Peki  Joomla ile Neler Yapabilirim?
Joomla ile yapabileceğiniz sitelerin sınırı hayal gücünüzdür. Joomla oldukça esnek yapıdadır. Her türlü projelerinize esnetebilirsiniz.
Özellikleri
Joomla! genel hatlarıyla üç bölümden oluştuğunu söyleyebiliriz. Modül , siteye giriş yapmak için kullandığımız forumu modüle örnek verebiliriz. Bileşen , sitenize bir ziyaretçi defteri eklemek istiyorsunuz. Joomla Sistemine bunu bileşen olarak eklemeniz gerekmektedir. Mambotlar, eklediğiniz içeriklere video resim eklemenizde size kolaylık sağlarlar.

Sonuç:Joomla Çok kaliteli ve sınırları zorlayan açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir(CMS).