Joomlayı Windows Hostinge Kurmak !

kmc
08-02-2009, 23:35   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
365 mesaj

Yardımların için çok teşekkür ederim çok sağol....

kmc
10-02-2009, 19:37   |  #27  
Yıllanmış Üye
365 mesaj
frozen
Tabiki;

Bilgisayarında IIS kapalı ve kaldırılmış olduğuna emin ol. EasyPhp adlı bu verdiğim programı kur ve çalıştır. Kök klasörüne joomla dosyalarını yerleştir. tarayıcına localhost ya da 127.0.0.1 yazarak erişebilirsin.

Videolu anlatım için:

(üzgünüm böyle sitelere üye olmaktan nefret ediyorum, o yüzden forumun adresini verdim. eski joomla sürümüne ait olabilir. emin değilim bakmadım)

Resimlerle açıklama:
Genel olarak Database oluşturmak sorundur sadece. (sorun değil de uğraş) Burda gayet kolay anlatılmış.

Joomla 1.0.x için bu ama 1.5.x için bir fark yok. Aynı işlemler farklı bir görüntü. Tek kafanı takmaman gerek şey, 1.5.x sürümünde FTP şifrelerini isteyecektir. Boş geç birşey girme

, Ha birde şu var; database kullanıcı ismi "root" olmalıdır. şifresini boş bırak. (ayarlardan kendin özel bir şifre belirtmediysen tabi)

--------

dip not: belirtmeyi unuttum, local'de kullandığın joomla'yı web alanına aktarmak deneyim istiyor. iyice kavramadan buna kalkışma şimdilik. bir çok dosyanın kodlarında değişiklik yapman gerekebilir. Yinede yapmaya kalkışırsan, haber ver yardımcı olayım.

IIS nasıl kapatacam vista kullanıyorum açık sanırım !

kmc
11-02-2009, 00:40   |  #28  
Yıllanmış Üye
365 mesaj
frozen
Tabiki;

Bilgisayarında IIS kapalı ve kaldırılmış olduğuna emin ol. EasyPhp adlı bu verdiğim programı kur ve çalıştır. Kök klasörüne joomla dosyalarını yerleştir. tarayıcına localhost ya da 127.0.0.1 yazarak erişebilirsin.

Videolu anlatım için:

(üzgünüm böyle sitelere üye olmaktan nefret ediyorum, o yüzden forumun adresini verdim. eski joomla sürümüne ait olabilir. emin değilim bakmadım)

Resimlerle açıklama:
Genel olarak Database oluşturmak sorundur sadece. (sorun değil de uğraş) Burda gayet kolay anlatılmış.

Joomla 1.0.x için bu ama 1.5.x için bir fark yok. Aynı işlemler farklı bir görüntü. Tek kafanı takmaman gerek şey, 1.5.x sürümünde FTP şifrelerini isteyecektir. Boş geç birşey girme

, Ha birde şu var; database kullanıcı ismi "root" olmalıdır. şifresini boş bırak. (ayarlardan kendin özel bir şifre belirtmediysen tabi)

--------

dip not: belirtmeyi unuttum, local'de kullandığın joomla'yı web alanına aktarmak deneyim istiyor. iyice kavramadan buna kalkışma şimdilik. bir çok dosyanın kodlarında değişiklik yapman gerekebilir. Yinede yapmaya kalkışırsan, haber ver yardımcı olayım.

apache başlatılamıyor : başka bir web sunucu web portunu kullanıyor dior.. been vista kullanıyorum sorun nedir ?

frozen
13-02-2009, 17:45   |  #29  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Kusura bakma bir süredir nete giremiyordum. IIS kapatman gerekiyor. Bilgisayarım sağ tıkla Yönet i seç. Servisler başlığının altında internet Information Services'ı bul, Yukarıdaki Durdurma tuşuna bas. Sonra denetim masasındaki windows bileşenleri ekle/kaldır bölümünden, IIS'i kaldır. Easy-PHP yi tekrar kur birde garanti olsun.

kmc
13-02-2009, 18:54   |  #30  
Yıllanmış Üye
365 mesaj
frozen
Kusura bakma bir süredir nete giremiyordum. IIS kapatman gerekiyor. Bilgisayarım sağ tıkla Yönet i seç. Servisler başlığının altında internet Information Services'ı bul, Yukarıdaki Durdurma tuşuna bas. Sonra denetim masasındaki windows bileşenleri ekle/kaldır bölümünden, IIS'i kaldır. Easy-PHP yi tekrar kur birde garanti olsun.
Dediklerini bulamadım servisler yok !

frozen
13-02-2009, 19:31   |  #31  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj
kmc
Dediklerini bulamadım servisler yok !
Windows+R kısa yolu ile çalıştır penceresini aç. oraya "services.msc" yaz, karşına servislerin listesi gelecektir. Orada bulabilirsin servisleri.

kmc
13-02-2009, 19:36   |  #32  
Yıllanmış Üye
365 mesaj
frozen
Windows+R kısa yolu ile çalıştır penceresini aç. oraya "services.msc" yaz, karşına servislerin listesi gelecektir. Orada bulabilirsin servisleri.
İnternet paylaşımı ( ics ) kapalı diyor başkada internetle ilgili bişey yok

frozen
13-02-2009, 19:43   |  #33  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Peki windows bileşenleri ekle/kaldır da iis yüklü mü ? Sisteminde SQL server ya da benzeri bir bileşen yükledin mi?

kmc
13-02-2009, 19:47   |  #34  
Yıllanmış Üye
365 mesaj

Onlarda kapalı baktım hayır...

kmc
13-02-2009, 19:48   |  #35  
Yıllanmış Üye
365 mesaj

Joomla dosyasını zipli bi şekilde hangi klasöre koyuyoduk www yemi ? bi sorun çözülmeden ikincisini sordum bende :D:D

frozen
13-02-2009, 19:52   |  #36  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Mesajda msn adresimi yolladım sana. Ekle beni burda zor oluyor.

kmc
13-02-2009, 21:49   |  #37  
Yıllanmış Üye
365 mesaj

Ekledim msnini ama kapalı