aslında problem jumper ayarından mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama birisi bana jumper ayarını yaptın mı diye sorunca bu yola başvurdum. harddiskimi yeni aldım ve sata bağlantısına taktım bios gördü.ama devamlı olarak restart atıyor.formatlıyana kadar canım çıktı.aslında başlangıçta reset atıyor sonra sıkıntı yok.format ve windows yüklemelerinden sonra pc ye bi restart atim dedim mi yandım artık windows logosunu geçemeden kapanıyor.ve bir daha aynı sürekli tekrarlıyor.windows logosunu geçerse sıkıntısız çalışıyor.ancak saatlerce kullanmıyacam ondan sonra açıcam.o zaman çalışıyor.sorunu anlıyabilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.
jumper ayarı nedir .yardım acilen.
HDD arızalı olabilir yada kullandığınız windows cd sinde hasar varmı başka bir windows yükleyin son olarak bende zamanında vista yüklüydü format attığım zaman benzer durumlarla karşılaştım w.7 format attım sorun kalmadı
hdd den önce ram leri dene... windows cd si format atarsa sorunsuz onda bi sorun olmaz. vista da bu şekilde sorunlar yok. windows 7 den farkı stabil olması. bahsedilen türde sıkıntı çıkarmaz. bozuk ram ler zor format attırır ve mavi ekran reset vb. sorunlar çıkartır.ilk önce temiz katılımsız bi format cd si bul sonra birinden ödünç ram al dene sorun çözülürse ram lerinde sıkıntı varsa, saç kurutma makinesiyle ram üzerindeki çiplere 5 er dakika üfle yanacak kadar ısınsın soğuduktan sonra pc ye tak. diğer bi önerim ram slotlarını yağsız kontakla temizlemen. en son hdd den şüphelen bide hdd bağlantı kablosunuda değiştir. bozuk olabiliyor.