"`?KÆ?áL?.`?k" gibi dosya isimleri

ahmet_ahmet164
16-06-2008, 11:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Slm arkadaşlar,
Bi Laptoptan bilgileri kurtarıp format atmak istiyorum ama,

Laptop'un hdd sini çıkartım external 'hdd ye takıp bilgilerini almaya çalıştım, ama hdd'nin içine girdiğim zaman klasör isimleri sembol olarak çıkıyor yani
"`?KÆ?áL?.`?k" bu şekilde çıkıyor. bütün klasörlerin isimleri böyle çift tıkladığım zamanda Open With ekranı çıkıyor hangi programla açmak istersiniz diye....Bunu nasıl kurtarabilirim bana yardımcı olabilirmisiniz...???
Teşekkürler

Reborn91
16-06-2008, 11:18   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

sanırım hdd de sorun var ve dosya sistemi bozulmuş. Bir chkdsk at ve daha sonra defrag yap . zor ama denemekte yarar var. Bazı dosya kurtarma yazılımlarıda var ama dosya sistemi bozuldugund bunlar işe yararm bilemem

azimliellibes
16-06-2008, 21:24   |  #3  
Taze Üye
6 mesaj

arkadaşım aynı sorun bendede vardı  
googlede  VBS sorunları diye arama yap programı var düzelir

azimliellibes
16-06-2008, 21:44   |  #4  
Taze Üye
6 mesaj

googlede  VBS sorunları diye arama yap programı var düzelir

ahmet_ahmet164
17-06-2008, 09:45   |  #5  
OP Taze Üye
10 mesaj
azimliellibes
googlede  VBS sorunları diye arama yap programı var dü
arkadaşlar benim deddiğim vindows dosyası bozulmuş galiba Windows hiç açılmıyor.. Repair yapamıyorum o yüzden bilgileri kurtarmam lazım... Laptop'un hdd sini çıkartıp External hdd ye takıyorum içindeki dosyalar semboller olarak gösteriyor..

Öreneğin "documents and setting" yerine "%?465k+3" gibi birşeyler yazıyor ve açmaya çalıştığımda open with ekranı geliyor..... umarım şimdi anlaşılmıştır.

yalcingunduz
17-06-2008, 16:47   |  #6  
yalcingunduz avatarı
Yıllanmış Üye
151 mesaj

biraz acayip gelcek diyer cevaplara göre ama vürüs bence kaspersky 7.0.325 tavsiye dosyaları silmeden temizliyo

ben_mrt
17-06-2008, 18:57   |  #7  
Taze Üye
8 mesaj
cent_ceza
biraz acayip gelcek diyer cevaplara göre ama vürüs bence kaspersky 7.0.325 tavsiye dosyaları silmeden
arkadaşa aynen katılıyorum aynı sorunlarla cok karsılastım kesinlikle kaspersky la tarat pc ni yok aga ben ille de bilgileri kurtarıp format atıcam diyorsan cd den calısan bi işletim sistemi bul mesela live xp gibi yani cd den calışan xp gir istediğin disk e dosyalarını bi hdd ye yada usb disk e kopyala sonra da bas formatı...

cd den calışan işletim sistemlerini de nasıl calıştırıcam die sorarsan sadece pc ni cd ile başlatmayı sec aynı format atar gibi bios dan ayarla masaüstü gelene kadar bekle sonrasında dediğim işlemleri yaparsın...

ha bide nereden bulurum bu cd den calısan işletim sistemini dersen ben birazdan kendi uploadım olarak siteye sunucam kolay gelsin...!!!

Son Düzenleme: ben_mrt ~ 17 Haziran 2008 18:58
ahmet_ahmet164
17-06-2008, 21:19   |  #8  
OP Taze Üye
10 mesaj
ben_mrt
arkadaşa aynen katılıyorum aynı sorunlarla cok karsılastım kesinlikle kaspersky la tarat pc ni yok aga ben ille de bilgileri kurtarıp format atıcam diyorsan cd den calısan bi işletim sistemi bul mesela live xp gibi yani cd den calışan xp gir istediğin disk e dosyalarını bi hdd ye yada usb disk e kopyala sonra da bas formatı...

cd den calışan işletim sistemlerini de nasıl calıştırıcam die sorarsan sadece pc ni cd ile başlatmayı sec aynı format atar gibi bios dan ayarla masaüstü gelene kadar bekle sonrasında dediğim işlemleri yaparsın...

ha bide nereden bulurum bu cd den calısan işletim sistemini dersen ben birazdan kendi uploadım olarak siteye sunucam kolay gelsin...!!!

arkadaşlar çok sağolun ama ... hdd dosyaları bozuk ve bütün virüs programları ile tarattım hiçbir sonuç elde edemedim.

Acronis ile almaya çalıştım acronis hata veriyor yanlış dosya ismi diye, dosyalara ulaşıyorum ama dosyaların içine falan giremiyorum..

Bu arada xp yi yüklemeye çalıştım oda hata verdi...

TuncaBozkurt
17-06-2008, 22:55   |  #9  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

cent_ceza isimli arkadaş doğru söylüyor olabilir. Bazen trojen'lar bu tür sorunlar çıkarabiliyor. Eğer yapabilirsen hard diskini başka bir bilgisayara bağla ve tarama yap. Kaspersky veya NOD32 kullanabilirsin.