k-lite mega codec paketi
peki hem VLC hem de Kodek full programının her ikisi de yüklü olursa bir sorun olur mu?
hiçbir sorun olmaz.VLC bir gösterim programıdır codecler olmazsa zaten VLc playerın bir çok formatı sana gösteremez
yani ikisi de ayrı programlar değil mi?
ilgin için sağol borga fakat VLC yüklü Kodec lite programı yüklü değilken dvd çalıyordu, bu nasıl oluyor o zaman?
bak şimdi VLC playerda birçok codec var ama k-lite codec pack'te VLC içinde olmayan 10larca codec var. DVD gösterir tabi bundan 2-3 sene önce çıkan programlarda dvd gösteriyor.
İkisi de aynı program değil arkadaşım birisi codec yanı fılmlerı ızleyebılmen için system dosyasına kaydolan DLL dosyalarıdır.
VLC player ise video, mp3 oynatıcıdır.(media player gibi)
Benim de codec'lerle ilgili şöyle bi sorunum var(yada codec sorunu olduğunu zannediyorum) bu sonradan ortaya çıkan bi sorun oldu;Birkaç aydır problemim yoktu. laptopum da yeni- konfg'dan kaynaklanan birşey olduğunu zannetmiyorum. Divxleri izlerken birçok player'da görüntü kalitesinde düşüklük meydana geliyor. Realplayer'da mesela rmvb uzantılı bi video küçük boyutta iyi; tamekranda bozuk. Media Player Classic deseniz o da öyle.renkler çok soluk,çözünürlük düşük gibi.(avi'lerde)VLC bile -ki çok sorunsuz bir playerdır, kötü görüntü veriyor.
Bir tek iyi sonuç veren MV2 Player var (ama o da mesela real video'ları desteklemiyor) görüntü gayet iyi.
Sistemimde Ace Mega Codec Pack Pro. kuruluydu; sorun onun ayarlarındaki birşeydendir diye düşünüp kaldırdım ve K-Lite kurdum ama durum aynı. MV2'nin sorun çıkarmıyor oluşu beni düşündürdü.. Neden olabilir acaba bu durum? Herhangi bir fikri olan var mı? Windows'un graphic accelerator'ıyla ilgili birşey olabilir mi? Sistem Geri yükleme işe yarayabilir mi?
Sistem geri yükleme işe yarar ama bunu hiçbir codecin yüklenmedigi zamana götürmen lazım sistemini ki sıfırdan codec kurabilesin.Yada bozuldugu günden bir gun onceye çekersen sistemi sorunun kalmaz ama k-lite çok güzel bir codec paketı kurmanı tavsıye ederım
tartışmaya lafa söze gerek yok k-lite codec olayı bitirmiş
windows media player 11 de yanında süper gider
asimilecitartışmaya lafa söze gerek yok k-lite codec olayı bitirmişarkadaşım k lite iyi bir codectir haklısın ama olayı bitirmiş dersen orda yanılırsın,bazı bilgisayar kullanıcıları video kesme,birleştirme ve farklı formata çevirmek için k lite içinde olmayan codecleri kullanmak isteyebilir,misal rmvb ya da divx low formatını nasıl bulacaksın,ikinci bi codek yüklemek bazı durumlarda mecbur oluyor.
windows media player 11 de yanında süper
divx codec k-lite codec içinde var