K. Kore'nin atom bombasının ardında ne var?

CHIP Online
30-05-2009, 20:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Kuzey Kore'nin denediği atom bombası tüm Dünya'yı korkuttu ama işin aslı o kadar da korkunç değilmiş

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/K.-K ... a-ne-var_13010.html

Kuzey Kore son günlerde sık sık gündeme gelmeye başladı. Adı önce [url=""]MSN yasaklısı ülkeler[/url] arasında geçti, ardından da 20 bin cep telefonu kullanıcısı için 3G'nin Kuzey Kore'de [url=""]hazır olduğu[/url] duyuruldu. Son olarak ise atom bombası denemesi yapan ülke bir kez daha dünya gündeminin üst sıralarında yer almayı başardı. Kuzey Kore denediği bombanın 2. Dünya Savaşı'nda Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan bombalarla eşit güçte olduğunu söylemişti. Fakat araştırmacılar bunun doğru olmadığı görüşünde.

Avrupa'dan testi yakından takip eden uzmanlar, Kuzey Kore'nin atom bombasının Rihter Ölçeği'ne göre 4.1'lik bir sarsıntı yarattığını ve dolayısıyla bombanın çapının yaklaşık 1,4 kiloton civarında olduğunu söylediler. 2. Dünya Savaşı'nda kullanılan atom bombaları ise 10 - 20 kiloton arasındaydılar.

Uzmanlar Kuzey Kore'nin batılı devletlerden silahlanmayı durdurması için maddi destek sunması için böyle bir gövde gösterisine gittiği görüşündeler.

Tüm konu: K. Kore'nin atom bombasının ardında ne var?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Kuzey Kore'nin niyeti ne?

piRe_
30-05-2009, 20:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

Eee, bir gün bu iadeyi ziyaret ABD yi mutlaka bulacak. Sen atarken iyiydi...
ABD ye atom bombası atıldığını görürsem o gün kurban keseceğim.

ECHELON_
30-05-2009, 20:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

adamlarda siyaset var arkadaş kısasa kısas masaya yumruğunu koyuyor

piRe_
30-05-2009, 20:41   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj

Nerde bizde öyle adam...
74 te Kıbrıs'a girerseniz ambargo/yaptırım uygularız dediğinde bizim rahmetli karaoğlan aynen şöyle demişti.

''...tarihten itibaren ülkemizdeki tüm ABD üsleri 2. bir emre kadar Türk ordusunun emri ve denetimi altına girmiştir.''

Bugün bu lafı edebilecek bir babayiğit varmı? Beğenmedim

Son Düzenleme: piRe_ ~ 30 Mayıs 2009 20:42
Ahmet Ertuğrul
30-05-2009, 20:53   |  #5  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
piRe_
Nerde bizde öyle adam...
74 te Kıbrıs'a girerseniz ambargo/yaptırım uygularız dediğinde bizim rahmetli karaoğlan aynen şöyle demişti.

''...tarihten itibaren ülkemizdeki tüm ABD üsleri 2. bir emre kadar Türk ordusunun emri ve denetimi altına girmiştir.''

Bugün bu lafı edebilecek bir babayiğit varmı? Beğenmedim

Alkış Ne yazık ki yok. Bir ülke başkanıyla atışıp sonra ona toprakları işletsin diye vermeye çalışanlar var.

mk1
30-05-2009, 21:10   |  #6  
Yıllanmış Üye
481 mesaj

atarken iyiydi de onlar yaparken mi tehdit oluyor. bi de lafa bak onların yaptığı küçükmüşte japonya ve nagasaki ye atılan daha büyükmüş aman ne iyi.iran a karşıda bu tutumla yaklaştılar Ahmedinejad nası kararlı davrandı.hayran olmamak elde mi? onlarda hala atom bombası varken tehdit yok dünya barışı sağlanmış bir çok ülkeye demokrasi gitmiş(örn;IRAK), ama kuzey kore yapınca İran yapınca dünya barışı tehlike altınde öylemi? ha ha ha ben buna anca gülerim hatta g.tmle gülerimBeğenmedim

Mustafa Akın
30-05-2009, 21:34   |  #7  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Oyunlarda attıkları atom bombasını, öldürdükleri masum sivilleri de göstersinler, hep Hitler suçlu, hep Naziler öldürdü. Tamam onlar baş suçluydu belki de, ama bunların da onlardan yana kalır yanı yok.

gelefsane
30-05-2009, 21:48   |  #8  
Yıllanmış Üye
353 mesaj
mk1
atarken iyiydi de onlar yaparken mi tehdit oluyor. bi de lafa bak onların yaptığı küçükmüşte japonya ve nagasaki ye atılan daha büyükmüş aman ne iyi.iran a karşıda bu tutumla yaklaştılar Ahmedinejad nası kararlı davrandı.hayran olmamak elde mi? onlarda hala atom bombası varken tehdit yok dünya barışı sağlanmış bir çok ülkeye demokrasi gitmiş(örn;IRAK), ama kuzey kore yapınca İran yapınca dünya barışı tehlike altınde öylemi? ha ha ha ben buna anca gülerim hatta g.tmle gülerimBeğenmedim
al benden de okadar at gözlüğüyle dünyaya bakmayalım arkadaşlar ya hiç kimse bu illet silahı yapmasın ya da herkesin yapmaya hakkı vardır.nereye kadar bu çifte standartlar!