k9ngm2 problemi

msimagduru
02-09-2007, 16:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

board:msi k9ngm2 verison 1.1(suan 3.4)nvidia 6100 onbaord ekran
cpu:amd2 5ooo
ram:1gb veritech
kasa frisby
power 400w
sistem: xp sp2

pc mde 2 aydir video clip yada herga bir video izleyemiyorum ayni sorunu google earth tede yasiyorum.bir kere olsun video dosyalarini her turlu oynaticiyi denememe ragmen izleyemedim.ekranimda fayans kiriklari gibi goruntuyle deliriyorum 2 aydir cozum uretemedim.msi sirketine defalarca mail attim artik kufurlu mail atiyorum sadece.disbrutor firma ilgisiz bilgisiz.artik inaniyorum ki bu anakarti Turkler uretmis yoksa gavurun yaptigi calisirdi.cozum uretemezsem kargoyla fabrikasina gondericem alin.. sizin olsun diycem.yada istla gidip disbrutor firmasindakilerimi dovsem bilmiyorum.board a uygun tum guncellemeleri sitesinden yaptim suan xp kurulu ayni seyi vistada yaptim.cozum yok.bilgisayr muhendisleri bakti cozemediler.nvidia chiplere baktigimda orta halli isima gordum.nedir bu lutfen bana yardimci olurmusunuz.sakin ha msi boardun yakinindan gecmeyin karsinizda muhatap bile bulamiyorsunuz...
tesekkur ederim

blackhawkmilan31
02-09-2007, 16:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

Anakart CD'sinin içindeki onboard ekran kartı driverını kurdun mu ? K-Lite Codec Pack programını denedin mi ?

Yada bunları bir köşeye bırakalım sen kendine ucuz bir ekran kartı al.

Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 02 Eylül 2007 16:23
egemengiga
02-09-2007, 16:43   |  #3  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

ayni karti kullanan arkadas vardi, onda video sorunu yoktu. sorun yazilimsal gibi duruyor. ekran karti o kadar ahim sahim olmadigini biliyorsun. google earth da kotu grafikler cikabilir ama videolari da oynatamayacak kadar kotu degil. arkadasin dedigi gibi codec leri yukledin mi?

bir yanlislik mi var acaba, anakartin 6150 olmasi gerekiyor. asagidaki surucuyu dene:

eger duzelmezse, RAM lerin o kadar iyi degil. mumkunse bir yerden kingston yada twinmos odunc al. uyum sorunu olabilir.

Son Düzenleme: egemengiga ~ 02 Eylül 2007 16:49
black_flood
02-09-2007, 16:45   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

şunu söyleyim senin anakarttaki vga problemli %100 çünkü bende onboard kullandım ama sadece takılmalar oluyordu bu dediklerin olmuyordu bende yeni vga takarak takılmaları kaldırdım sadece.ve hatta birçok oyunuda rahat vistada açıyor bu vga sorunsuzca.

msimagduru
02-09-2007, 18:49   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

ilginiz icin tesekkur ederim.soylediginiz codec ler yuklu tum driver lari kurdum defalarca defalarca upgrade ettim yuzlerce gavur forumlarini gezdim her yerde bu sorun var...msi board hatali..tekrar cok tesekkur ederim.iyi gunler...

blackhawkmilan31
02-09-2007, 18:56   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj
blackhawkmilan31
Yada bunları bir köşeye bırakalım sen kendine ucuz bir ekran kartı al.
Bu lafımı tekrar hatırlatma ihtiyacı hissettim.GülümsemeGülümseme
Ekran kartınnı almayı bir köşeye bırakalım o zaman sen bir arkadaşından PCI-E ekran kartı ödünç iste.Taktıktan sonra o/b ekran kartını iptal et.Bir daha dene video izlemeyi.Eğer çalışırsa sana yeni bir ekran kartı yolu gözüküyor.Eğer yine olmazsa yeni bir anakart...

egemengiga
02-09-2007, 20:12   |  #7  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

anakarti servise ver uzaktan halledilmiyorsa. kendine guvenirsen BIOS guncellemesi yap.

msimagduru
06-09-2007, 21:45   |  #8  
OP Taze Üye
4 mesaj

tekrar sizleri selamliyorum sorunumu cozdum belki baska bir Turk karsilasirsa diye yaziyorum.xp 64 indirdim microsoftun siteden ve tum sorunlar bitti.suan google earth basta olmak uzere her sey cillop gibi calisiyor.msi ilgilerinide sizin araciliginizla kinim kinim kiniyorum cok ilgisiz ve bilgisizler.ilgi ve bilginize tesekkur ederim.bu borad 32 bit de verinli calismiyor.64 kurun vistayi denemedim.

kuruwa
06-09-2007, 22:14   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,438 mesaj

walla bole yazınca benıde 64 bite cekmeye basladın ama tek bir programım calısmıyor oda benım için cok onemlı o olmasa bende amd için uyarlanmış 64 bit  war ingilizce ama gerçekten az da olsa performasn farkı war 64 bitte