Kablolu ağı kablosuz'a çeviren bir adaptör var mı?

pshadow
10-08-2007, 01:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Tamam biraz uçuk bi soru oldu ama şimdi şöyle bir durum var. Evde interneti iki kişi kullanıyoruz biri masaüstü diğeri ise dizüstü.. Bunun dışında okulda ve bazı başka yerlerde bağlanabileceğim internet için açık kablolar mevcut.. istiyorum ki bunun ucuna küçük bi alet, bi adaptör taksak da ordan gelen internet kablosuz internete dönüşüp devam etse =)

Yani anladınız, koca bi modem istemiyorum, taşıyabileceğim, küçük bi alet..

Biraz zihni sinir projesi gibi gözüküyo, biraz araştırdım ama açıkçası nasıl araştırmam gerektiğini de bilmediğim için bir şey bulamadım, zaten uçuk bi şey olduğu için aramakdan da vazgeçtim.. Yine de hani olur ya bilen duyan vardır.. Veya biri gaza gelir yapar =)

Yok mu duyan? =))

ThuG
10-08-2007, 01:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

yok

Borga-x
10-08-2007, 08:31   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

aslında yapabılırsın... AMa dedıgın gıbı zıhnı sinir bir proje. Denemekte fayda var tabı. Gerçi sırtında ufak bır aku ıle gezmeyı kafana koyduysan nıye olmasın.

benanlamam
19-08-2007, 22:44   |  #4  
Yıllanmış Üye
121 mesaj

wireless routerla yaparsın o işi ama modem kadar büyük bi cihaz.

pshadow
19-08-2007, 22:48   |  #5  
OP Taze Üye
19 mesaj

ya tam anlamıyorum bu işlerden ama geçen gün öyle bşi gördüm gibi.. Fişe falan takıyosun yine.. Ama eğer oysa çok pahalı yani modemlerle aynı fiyat.. Demekki bi işe yarıyo ki satılıyo diye düşündüm.. Daha basit bişey hayal etmiştim ama bulamadım =) sağlık olsun..

dgboy
22-08-2007, 07:09   |  #6  
Taze Üye
15 mesaj

dostum sana Airties AP-301 Access pointi tavsiye ediorm,onu, gelen internet kablolarından birine takıosun ve wireless bi ağın olmuş oluyo,eğer tek kablon warsa switch kullanabilirsin çoğaltmak için,diğer kabloyuda pc ye takıp her 2 bilgisayara da neti werebilirsin, cihaz çok büyük bişe diil,yani çantada taşınabilcek cinsten,ama işte güç problemin war onu da bi elektronikçiye sorup usbden aldırabilirmisin bilmiorm,ama 2,3usb portunu kullanarak bu gücü sağlayabilirsin gibi gelio da tabi bi danışmak lasım...

voodoo_xv
24-08-2007, 11:45   |  #7  
Taze Üye
18 mesaj

kardeşim kablosuz ağ yapmak için modemine airties ap-301 takabilirsin 400m mesafeli 17db antenli,voltaj dalgalanmalarına karşı korumalı avuç içi kadar küçük mükemmel bir cihazdır tavsiye ederim