Selam arkadaşlar.Benim bir wireless lı modemim var , kablolunet eüyelik alacam fakat onlar için ayrı bir modem gerekiyormuş.Ben şuankullandığım wirelesslı modemi atmak istemiyorum acaba kablolunet içinaldığım modemdeki bilgisayara bağlanan çıkışı wireless lı modemdekitelefondan gelen girişe takarsam modem wireless özelliğini gösterir mive internete girebilir miyim?Buna uygun bir kablo var mı ya da arayabir aparat daha mı koymam gerekiyor?Bu konuyu daha öncede açtım fakatyeterli bir bilgi alamadım ve önceden bununla ilgili konuya da baktımyeterli olmadı,bir bilgisayarcıya da sordum olmaz dedi ( umarım oyanlış biliyordur ) Beni bilgilendirirseniz sevinirim.Bu arada bu olaykablonet için sorun olmazmış sordum.
Not: masaüstü için kablolu bağlanacağım , laptop için wireless ile bağlanacağım
Kablonet modemi ADSL wireless lı modeme bağlama?
daha önceki konunuzda da dediğim gibi kablosuz modeminizi switch+router olarak (bride modda) kulllanabilirsiniz. Ancak modeminizin brid modu desteklemesi gerekir. buna modem içerisinde bridge mod diye bakmalısınız. ayrıca bilgisayarcının dediği gibi olmaz değil modem destliyorsa sadece switch+router olarak kullanabilirsiniz. tel hattına bağlamak çok mantıklı bir işlem değil. hem adsl hem de kablonet neden 2 tane olsun ki?
bilindiği gibi kullanılan bir çok adsl modem modem+router olarak kullanılmaktadır.
Güncel:
1- Modem üzerinde kaç adet port var?
2-modem ile kablonet arasında cat5 veya Cross kablo kullanılır. Ancak burada kullanılacak olan kabloyu otomatik algılaması varsa CAt5 yoksa cross (çapraz) kablo kullanılabilir.
3-Kablonet modemden adsl modeme ethernet portlarından bağlanacaktır
4-modem (adsl) içinde brigde mod olarak ayarlanması gerekecektir.
5-bu arada ip dağıtım işlemi de adsl modeme yaptrılabilir.